Home » Știri » Știri externe » Cât costă transportul public în Germania, în 2022. Prețul la toate abonamentele de transport, valabil și pentru turiști

Cât costă transportul public în Germania, în 2022. Prețul la toate abonamentele de transport, valabil și pentru turiști

Alexandru Cazacu / 02.06.2022, 15:09
Cât costă transportul public în Germania, în 2022. Prețul la toate abonamentele de transport, valabil și pentru turiști

Cei care plănuiesc să viziteze Germania în acest sezon estival, trebuie să știe că nemții au scos un nou permis de călătorie, cu ajutorul cărora pot reduce cheltuielile de transport. Află în continuarea articolului curent cât costă transportul public în Germania, în 2022. Abonamentele sunt valabile și pentru turiști, iar decizia autorităților germane vine pentru a încuraja utilizarea transportului public.

Cât costă transportul public în Germania, în 2022

Conform ediției online a publicației GEO, autoritățile din Germania au anunțat că în această vară se va introduce un bilet lunar pentru transportul în comun. Prețul acestuia este de doar 9 euro, iar decizia guvernului german vine pentru a încuraja utilizarea transportului public în detrimentul autoturismelor personale sau a avioanelor și pentru pentru lupta împotriva majorării prețurilor la combustibili, potrivit rfi.ro.

Așadar, noul bilet este valabil de la 1 iunie, iar până acum o săptămână erau deja vândute un număr de 50.000 de bilete. Conform celor de la GEO, măsura a fost luată într-o perioadă în care Germania încearcă să reducă dependența de petrolul și gazele naturale rusești, iar mulți dintre cetățenii săi se confruntă cu majorarea prețurilor la combustibili.

De prețul redus al abonamentului vor beneficia și turiștii

Veste bună pentru cei care vor să viziteze Germania în acest sezon estival, deoarece vor beneficia și ei de abonamentul cu preț redus. Biletul de 9 euro va fi disponibil începând cu 1 iunie, iar oferta este valabilă până pe 31 august 2022.

În plus, copiii cu vârste de până la 6 ani vor călători gratuit, iar cei mai mari vor plăti prețul întreg al biletului, adică 9 euro. Așadar, cei care achiziționează biletul pot călători de câte ori doresc cu toate formele de transport din Germania vreme de o lună calendaristică.

Este important să menționăm faptul că, deși este valabil o lună, biletul de 9 euro va fi valabil doar câteva zile dacă îl cumpărați spre sfârșitul lunii august.

Cu toate acestea, chiar și în acest caz, s-ar putea să merite achiziționarea lui, având în vedere faptul că o simplă călătorie în Munchen cu transportul în comun costă acum 3,5 euro. Totodată, în Berlin, biletele pentru 24 de ore costă 8,80 euro, iar un abonament lunar ajunge la 83 de euro. În schimb, un bilet obișnuit de călătorie pe tot teritoriul Germaniei (valabil 24 de ore) costă 42 de euro.

Cât costă transportul public în Germania
Cât costă transportul public în Germania

Nemții, afectați de creșterea prețurilor la energie

La fel ca și multe alte țări din lume, Germania a fost afectată de creșterea prețurilor la energie. Se pare că în luna mai, inflația a ajuns la 7,9%. Miercuri, cancelarul Olaf Scholz a declarat că principala cauză a majorării prețurilor a fost invazia Rusiei în Ucraina.

Autoritățile au promis celor 16 landuri germane o compensație în valoare de 2,5 miliarde de euro, pentru a acoperi o parte din costurile suplimentare cu personalul și combustibilul.

Totodată, pentru a atenua creșterea costului condițiilor de trai, autoritățile au decis acordarea unei reduceri de 300 de euro pentru costurile energiei în toamnă. De asemenea, printre măsurile luate se mai numără și acordarea a unui bonus de 100 de euro pentru fiecare copil, în luna iulie, dar și 100 de euro pentru persoanele care primesc alte ajutoare sociale, potrivit Mediafax.