Home » Știri » Știri externe » Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă. Cazul ei a înspăimântat autoritățile

Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă. Cazul ei a înspăimântat autoritățile

Alexandru Cazacu / 22.06.2022, 13:09
Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă. Cazul ei a înspăimântat autoritățile

Incredibil ce a putut să facă o româncă în vârstă de 56 de ani stabilită în Firenze. Femeia era angajată într-un spital din această regiune și a ajuns să fie anchetată de oamenii legii din Italia. Ce le făcea românca pacienților în stare gravă, puteți afla în continuarea acestui articol. Cazul ei a înspăimântat autoritățile italiene.

Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă

Românca a ajuns obiectul unei anchete a carabinierilor, fiind acuzată că a furat cardurile bancare ale unor pacienți în stare gravă internați în spitalul în care lucra. Se pare că totul a început la începutul lunii iunie, când o pacientă diagnosticată cu coronavirus și internată în spitalul Santo Stefano di Prato a decedat, potrivit cotidianului italian Il Tirreno.

Mai exact, pe data de 5 iunie, tatăl victimei a observat că cineva a folosit cardul bancar al fiicei sale pentru a face cumpărături în supermarketul din localitate. Așadar, bărbatul a suspectat că un angajat al spitalului a utilizat cardul și s-a adresat conducerii acestuia, informând cu privire la cele întâmplate.

Ulterior, tatăl pacientei și directoarea spitalului au depus o plângere la carabinieri, iar oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla cine este făptașul. Ei bine, din imaginile înregistrate de camerele video din supermarketul Esselunga situat pe via Fiorentina, carabinierii au aflat că persoana care a făcut cumpărăturile este o femeie.

Românca lucra ca infirmieră

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că persoana în cauză era o româncă în vârstă de 56 de ani. Femeia era angajată ca infirmieră în spitalul menționat anterior. Astfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prato a decis să emită un mandat de percheziție a dulapului din spital în care românca își ținea lucrurile personale, dar și pentru autoturismul și locuința din Firenze a acesteia.

Spre uimirea carabinierilor, în urma perchezițiilor, în mașina româncei au fost găsite și alte carduri bancare. Ba chiar mai mult de atât, unul dintre acestea aparținea unei asistente medicale care lucra la același spital. Fiind victima unui accident, asistenta ajunsese și ea internată.

Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă
Ce le făcea o româncă angajată într-un spital din Italia pacienților în stare gravă

Cumpărăturile făcute de româncă cu cardurile bancare nu depășeau 25 de euro

În cadrul unei conferințe de presă din 21 iunie, anchetatorii au precizat că infirmiera de origine română făcea cumpărături care nu depășeau 25 de euro. Astfel, ea nu era nevoită să introducă codul PIN al cardurilor respective. De asemenea, autoritățile italiene spun furturile erau sistematice.

Cu toate acestea, la interogatoriu românca nu a știut ce să le spună anchetatorilor, nici măcar numele persoanelor cărora le-a furat cardurile. În plus, carabinierii au subliniat faptul că infirmiera are un salariu de 1.400 de euro lunar, trăiește într-o locuință frumoasă și că deține un autoturism aproape nou, așa că nu era nevoită să facă acest gest.

Tot la conferința de presă menționată, directoarea spitalului s-a arătat dezamăgită de cele întâmplate, precizând că femeia va fi suspendate. Conform Codului Penal italian, pentru faptele comise, românca riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani, scrie rotalianul.com.