Home » Știri » Știri externe » Charles Street Jail din Boston, închisoarea din care nimeni nu vrea să evadeze. Care e de fapt motivul

Charles Street Jail din Boston, închisoarea din care nimeni nu vrea să evadeze. Care e de fapt motivul

Cojocaru Cristian / 16.11.2021, 10:30
Charles Street Jail din Boston, închisoarea din care nimeni nu vrea să evadeze. Care e de fapt motivul

Charles Street Jail din Boston este o închisoare mai atipică, având în vedere că nimeni nu vrea să evadeze. Află care este secretul pe care îl deține.

Charles Street Jail din Boston este o închisoare atipică

Închisoarea a fost construită în anul 1851 în Statele Unite și a avut o reputație controversată. Astăzi, cei care îi calcă pragul nu mai vor să plece de acolo deoarece, hotelul de lux le pune la dispoziție cele mai bune servicii. Această clădire demonstrează încă o dată cum pot fi reconvertite vecchile clădiri.

Hotelul deține camere de lux, o sală de ședințe, o sală de bal, trei restaurante și baruri. Fosta închisoare Charles Street Jail se numește acum Liberty Hotel, iar transformarea a suferit-o în anul 2007. Reabilitarea clădirii a fost efectuată sunt atenta supraveghere a specialiștilor și istoricilor.

Arhitecții au apelat la proiectul original, aducând cupola închisorii care a fost dată jos în anul 1949. Holul principal al clădirii, acela care cândva era înțesat cu gardieni a devenit acum inima hotelului de patru stele cu aproximativ 300 de camere. Nu toate camerele se află în fosta închisoare ci și într-un turn aflat dincolo de fosta curte.

Acesta oferă vizitatorilor un peisaj magnific asupra Bostonului dar și a râului Charles. Administratorii hotelului a spus că acum camerele se încuie doar pe dinăuntru și la cât confort este oferit, sunt siguri că nimeni nu dorește să evadeze. Pe vremea când era o închisoare, aceasta era construită din granit și se dorea ca deținuții săi să fie tratați cât mai uman.

Primi deținuți erau încarcerați aici în anul 1851, iar datorită curățeniei și calitatea construcției, penitenciarul era unul model. Totuși, acest lucru nu a durat prea mult după ce, la începutul secolului al XX-lea, aceasta a început să fie supraaglomerată, iar condițiile de detenție s-au degradat rapid, devenind inumane.

charles street jail
Fosta inchisoare este acum un hotel de lux

Persoanele celebre care au fost la ”închisoarea” din Boston

Corupția, mizeria și supraaglomerarea erau acum cuvintele care defineau Charles Street Jail. Deținuții executau pedepse scurte și acolo ajungeau mulți dintre ei care așteptau verdictul procesului astfel, infractorii mici erau amestecați cu criminali periculoși. Tot aici erau executați și unii deținuți, până în anul 1982 când pedeapsa cu moartea nu a mai fost practicată în Massachusetts.

În Charles Street Jail au ajuns și persoane celebre precum boxerul Bobby Dobbs, editorul Boston Telegraph, Frederik W. Enwright sau Frank Abagnale. Cel din urmă era o imagine a jafului la scară largă, activând în anii 1960 și autorul cărții ”Catch me if you can”, care a fost ecranizată în anul 2003 și care l-a avut în rol principal pe Leonardo di Caprio.

Charles Street Jail a fost închisă definitiv la începutul anilo 1990 și vreme de un deceniu, această clădire a rămas abandonată. Inițial, închisoarea a fost concepută de a oferi cele mai bune condiții de detenție, iar în prezent hotelul de lux oferă cele mai bune servicii oaspeților. Renovarea fostei închisori și transformarea ei a costat 150 de milioane de dolari.

Această construcție a devenit din nou  o importantă clădire a Bostonului, la fel cum a fost și închisoarea când a fost inaugurată. Dintre persoanele celebre care au fost cazate aici se numără Paris Hilton, Mick Jagger sau Meg Ryan. Cel mai scăzut preț al unei camere este de 319 dolari pe noapte, în timp ce apartamentul prezindențial te-ar lăsa fără 5.500 de dolari pe noapte.

Fostul loc în care gardienii preluau deținuții pentru a fi duși în celulele lor a devenit acum intrarea în restaurantul italian Scampo care semnifică evadare. Cel de-al doilea restaurant se numește Clink, iar cei care iau masa acolo pot privi prin gratiile originale ale ușilor și ferestrelor în timp ce sunt serviți cu cele mai alese bucate și totodată poartă tricouri cu nume de deținuți.