Home » Știri » Știri externe » Donald Trump: atacurile din Turcia şi Germania sunt o încălcare a tuturor regulilor

Donald Trump: atacurile din Turcia şi Germania sunt o încălcare a tuturor regulilor

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 11:58
Donald Trump: atacurile din Turcia şi Germania sunt o încălcare a tuturor regulilor

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat atacurile din Germania și Turcia, atribuindu-le grupării Stat Islamic.

Trump a catalogat asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, în timp ce acesta vizita o expoziţie, drept o „încălcare a tuturor regulilor unei ordini civilizate”, adăugând că diplomatul rus Andrei Karlov a fost asasinat de un „terorist radical islamic”, informează Mediafax.ro.

Donald Trump a comentat și atacul de la Berlin, soldat cu decesul a 12 persoane. El a afirmat că gruparea teroristă Stat Islamic şi „alţi terorişti islamici continuă să masacreze creştini în comunităţile şi lăcaşurile lor de cult ca parte a unui jihad global”.

Trump a mai adăugat că teroriştii şi reţelele lor globale şi regionale „trebuie să fie eradicate de pe faţa pământului” şi a promis că va îndeplini această misiune împreună cu „toţi partenerii care doresc libertate”.

Ulterior, într-un mesaj pe Twitter, Donald Trump a continuat: „Astăzi au avut loc atacuri teroriste în Turcia, Elveţia şi Germania – devine din ce în ce mai grav. Lumea civilizată trebuie să-şi schimbe modul de gândire”.

Trei persoane au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc la un centru islamist din oraşul elveţian Zurich, informează presa locală.

Autorităţile din Turcia şi Germania încă încearcă să determine circumstanţele în care s-au produs cele două atacuri, dar oficialii americani au dat indicații potrivit cărora incidentul din Berlin ar fi de natură teroristă.