Home » Știri » Știri externe » Măsuri de securitate sporite la Koln: cum se pregătesc nemții de Revelion

Măsuri de securitate sporite la Koln: cum se pregătesc nemții de Revelion

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 16:35
Măsuri de securitate sporite la Koln: cum se pregătesc nemții de Revelion

Autoritățile germane au luat măsuri de securitate sporite la Koln, în noaptea de Revelion, pentru ca incidentele neplacute să nu se repete, ca anul trecut.

Aceste măsuri de securitate sporite la Koln în noapte de Rrevelion au rolul de a preveni abuzurile sexuale și incidentele neplăcute de anul trecut, care au dat un nou impuls retoricii anti-migrație din Germania și UE, transmite DPA, citată de news.ro.

1,500 de polițiști se vor afla pe străzile din Koln în noapte de Anul Nou, iar piața centrașă va fi împânzită cu camere de supraveghere. 300 de polițiști vor sta și în preajma catedralei din Koln.

Peste 1.200 de plângeri penale au fost depuse în urma incidentelor violente din Koln, care au avut loc anul trecut de Revelion. Mai multe femei au fost agresate, tâlhărite sau abuzate sexual în pe străzile din metropola germană, inclusiv în faţa gării centrale şi în apropierea Domului din Koln. În cele mai multe plângeri se vorbea despre suspecţi de origine nord-africană şi arabă.

”Nu am uitat că multe femei suferă în continuare în urma evenimentelor din acea noapte”, a declarat şeful poliţiei Juergen Mathies.

El a mai declarat că simte compasiune pentru victimele agresiunilor și dispreț pentru atacatori.

”Nu putem permite ca aşa ceva să se mai întâmple vreodată”, a declarat Mathies.

Între timp, administraţia locală a anunţat montarea unei instalaţii de lumini interactivă în noaptea de Revelion în piaţa centrală din metropola Koln. Scopul acestor lumini este ca lumea să fie atrasă în piață, unde securitatea este la un nivel foarte ridicat.

Abuzurile sexuale înregistrate în noaptea de Revelion au lansat o dezbatere aprinsă cu privire la integrarea solicitanţilor de azil în Germania.