Home » Știri » Știri externe » Mai multe avioane de epocă au făcut un raliu impresionant

Mai multe avioane de epocă au făcut un raliu impresionant

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 15:30
Mai multe avioane de epocă au făcut un raliu impresionant

Niște avioane vintage, care datează dinaintea Primului Război Mondial, au terminat o cursă impresionantă.

Avioanele, în general din anii 1920 – 1930, au zburat 13,000 de kilometri din insula grecească Creta, până în Cape Town, Africa, scrie BBC.

Zborul a început în luna noiembrie, iar călătoria a fost plină de aventuri. În mare parte, avioanele au carlingile descoperite și sunt dotate cu echipamente de siguranță rudimentare. În drumul lor, avioanele au aterizat lângă piramidele din Egipt și au zburat peste munții Kilimanjaro.”

Raliul numit „Crete2Cape”, care a început pe 11 noiembrie, merge „pe urmele pionerilor zborurilor din 1920”, făcând conexiunea între „cele mai frumoase și evocative puncte din Africa”.

Scopul raliului a fost de a recreea prima rută de zbor african, desenată în 1930.

Site-ul The Vintage Air Rally descrie ruta ca fiind un zbor „de mică altitudine, de-a lungul Nilului, de la Cairo la Khartoum, dincolo de zonele muntoase ale Etiopiei, înainte de câmpiile din Kenya și apoi spre casa aviației din Africa, Nairobi”.

Raliul trecut și peste Muntele Kilimanjaro, a continuat peste Parcul Național Serengeti, iar înainte a trecut și prin  Zanzibar, Zambia și Zimbabwe.

Unul dintre piloți a raportat la un moment dat că a rămas fără combustbil, iar un altul, în vârstă de 72 de ani, din Marea Britanie, a dispărut de două ori de pe radar, a fost arestat în Etipoia și a ajuns în sudul Sudanului, în loc de Kenya.

Organizatorul raliului, Sam Rutherford, a spus că raliul a fost un succes.

„Voi ofta puternic atunci când vom ajunge în Cape Town”, a conchis acesta.