Home » Știri » Știri externe » Țara care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani. Mesajul oficial

Țara care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani. Mesajul oficial

Alexandru Cazacu / 07.07.2022, 16:53
Țara care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani. Mesajul oficial

Care este țara ce introduce a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani, vei afla în rândurile următoare. Mai exact, este vorba despre Australia. Autoritățile australiene au anunțat că cea de-a patra doză va fi introdusă începând de săptămâna viitoare. Decizia a fost luată după o creștere constantă a internărilor în spitale, cauzată de noile subvariante Omicron.

Australia, țara care introduce a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani

În mai multe țări din lume, noile subvariante BA.4 și BA.5 au devenit tulpinile dominante de coronavirus. Specialiștii avertizează că acestea ar putea provoca mai multe spitalizări și decese, ținând cont de faptul că se răspândesc mult mai rapid decât celelalte variante de coronavirus.

Autoritățile din New South Wales, cel mai populat stat al Australiei, au anunțat că se confruntă cu un nou val de infecții cauzate de noile subvariante Omicron.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății din Australia, Mark Butler, a spus: „Pandemia nu s-a încheiat, intrăm într-un al treilea val care pune o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate și spitale”.

Circa 4.000 de persoane infectate sunt internate în spitalele din Australia

Conform datelor existente, aproximativ 4.000 de pacienți infectați cu coronavirus sunt în prezent internați în spitalele din Australia. Acesta este cel mai mare număr de pacienți internați de la începutul lui februarie, când țara se confrunta cu valul anterior provocat de varianta Omicron.

Astfel, începând de luni, 11 iulie, australienii care au împlinit vârsta de 30 de ani vor fi eligibili pentru cea de-a patra doză de vaccina, după ce grupul consultativ de imunizare și-a actualizat recomandările, spune ministrul Mark Butler.

Până în prezent, vaccinarea cu a patra doză a fost limitată la persoanele de peste 65 de ani sau care suferă de o boală gravă. Acum, după noile modificări, peste 7 milioane de oameni vor fi eligibili.

Australia, țara care introduce cea de-a patra doză de vaccin
Australia, țara care introduce cea de-a patra doză de vaccin la persoanele de peste 30 de ani

Australia se numără printre țările cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID

La începutul pandemiei, pentru a ține virusul sub control, Australia a închis frontierele și a impus restricții dure cetățenilor săi. Totuși, spre finele anului trecut, țara a început să trăiască cu virusul, după ce autoritățile australiene au decis relaxarea eșalonată a restricțiilor și foarte mulți cetățeni ai acestei țări sau vaccinat.

De fapt, Australia se numără printre țările cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva coronavirus. Până în prezent s-au administrat câte două doze de vaccin la 95% dintre persoanele cu vârste de peste 16 ani. Totodată, peste 70% din locuitorii acestei țări au primit cea de-a treia doză, conform datelor oficiale.

Cum era de așteptat, rata crescută a vaccinărilor a ajutat Australia să țină sub control cazurile de COVID-19. Conform jurnaliștilor de la Reuters, numărul de decese a depășit duminică pragul de 10.000, însă această creștere a fost mai lentă spre deosebire de alte țări din lume.

Astfel, începând de luni, australienii de peste 30 de ani devin eligibili pentru cea de-a patra doză de vaccin anti-covid, potrivit sursei citate anterior.