Home » Știri » Știri externe » Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia. Ce li s-a găsit în bagaje

Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia. Ce li s-a găsit în bagaje

Alexandru Cazacu / 10.08.2022, 13:34
Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia. Ce li s-a găsit în bagaje

Incredibil ce au putut să pățească niște turiști români pe un aeroport din Italia. Aceștia au fost amendați de către oficialii vamali de pe Aeroportul Alghero-Riviera del Corallo. Ce li sa găsit în bagaje, puteți afla în continuarea articolului curent. Amenzile aplicate de oamenii legii au fost cuprinse între 500 și 3.000 de euro.

Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia

În cea de-a doua jumătate a lunii iulie, oficialii vamali de pe Aeroportul Alghero – Riviera del Corallo, din Italia, au găsit în bagajele turiștilor români, suedezi, polonezi, sârbi și chiar italieni, nu mai puțin de 22 de kilograme de nisip, scoici și pietre furate de pe plajele din Sardinia.

Potrivit anunțului făcut marți, oficiali vamali și paznici care lucrează în aeroportul menționat au recuperat 10 kilograme de nisip, 7 kg de pietricele și aproximativ 5 kg de scoici. Toate acestea au fost luate de turiști de pe plajele emblematice din nordul Sardiniei în perioada 15 – 30 iulie 2022.

În ceea ce privește naționalitățile turiștilor respectivi, aceștia au fost români, polonezi, sârbi, spanioli, suedezi și italieni. Așadar, autoritățile au aplicat amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de euro. De asemenea, turiștilor le-a fost confiscat nisipul și celelalte materiale luate de pe plaje.

Reamintim faptul că, începând din 2017, autoritățile italiene au interzis luarea nisipului, scoicilor sau a pietricelelor de pe plajele din Sardinia. Se pare că din ce în ce mai mulți turiști fac asta.

Tone de nisip furate de pe plajele din Sardinia

Deși poate părea incredibil, mulți dintre turiștii care vizitează Sardinia nu se pot abține, luând cu ei la plecare din ce în ce mai mult nisip de pe insulă. Ei bine, amenzile pot ajunge, după cum spuneam, chiar și la 3.000 de euro. De fapt, cei prinși cu cantități mari de nisip riscă chiar să fie trimiși la închisoare.

Anul trecut, un cuplu din Italia a fost surprins cum umplea o sticlă de plastic cu nisip. Persoana care i-a văzut a anunțat imediat oameni legii. Deși au încercat să ascundă fapta, până la urmă au fost amendați cu 1.000 de euro.

„Când au sosit polițiștii, cuplul nega totul, ba chiar încerca să ascundă sticla cu nisip sub un prosop de plajă. Cerșeau încrederea. Însă această faptă nu este una rară”, a spus Andrea Abis, primarul orașului Cabras, potrivit stiridiaspora.ro.

Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia
Turiști români, amendați cu sute de euro pe un aeroport din Italia

Cuplul care a încercat să ia 40 de kilograme de nisip pentru acvariu

Un caz mai deosebit a avut loc în 2019. La vremea respectivă, un cuplu a luat de pe o plajă din Sardinia nu mai puțin de 40 de kilograme de nisip. Cei doi au pus nisipul în 14 sticle de plastic, însă au fost prinși în momentul în care urcau pe un ferryboat. Conform lui Carlo Lazzari, șeful poliției din Olbia, „cuplul furase nisipul pentru a-l pune în acvariul de acasă”.

Se pare că există o piață online, unde cererea pentru nisipul de pe plajele din Sardinia este foarte mare. După cum susține Lazzari, „cei mai mulți dintre cumpărători sunt colecționari de nisip”.