Home » Știri » Știri economice » 11 reguli de aur după care oamenii bogați se ghidează. Au devenit un stil de viață

11 reguli de aur după care oamenii bogați se ghidează. Au devenit un stil de viață

Manolică Anca / 19.05.2022, 10:58
11 reguli de aur după care oamenii bogați se ghidează. Au devenit un stil de viață

Oamenii bogați tind să aibă o atitudine diferită față de bani în comparație cu majoritatea dintre noi. De fapt, există câteva reguli în materie de bani după care cei bogați tind să trăiască și pe care ceilalți adesea nu reușesc să le urmeze. Iată câteva trucuri practice de economisire a banilor pe care le folosesc oamenii bogați și care pot schimba felul în care arată contul tău de economii.

Ce reguli respectă cu sfințenie oamenii bogați

Cei foarte bogați au acces la anumite resurse pe care alții nu le au, dar mulți au dobândit și obiceiuri inteligente care îi ajută să-și păzească și să-și construiască averile. Aceste obiceiuri pot fi adoptate de oricine care dorește să își asigure mai bine propriul „cuib”. În rândurile de mai jos descoperim împreună după ce reguli se ghidează oamenii bogați.

1. Regula celor 24 de ore

Milionarii mizează mult pe această regulă. Poate că nu trebuie să se gândească de două ori înainte de a face o achiziție costisitoare, dar îi acordă o zi înainte de a lua efectiv decizia. Cumpărăturile impulsive se întâmplă dintr-un declanșator emoțional și sunt adesea inutile. Pune-ți mai des întrebarea „vreau sau am nevoie de acest lucru?”.

2. Repară lucrurile înainte de a le arunca

În timp ce bogaților le place să investească, ei cred în angajamentul față de achizițiile lor până la „ultima suflare”. Așadar, ei aleg să ducă obiectele mai întâi la reparat, înainte de a le arunca la gunoi. Repararea lucrurilor economisește bani și salvează și planeta!

3. Reguli după care oamenii bogați se ghidează. Stabilește un buget și respectă-l

Sună a clișeu, dar stabilirea unui buget clar în ziua de salariu și respectarea lui te va ajuta să economisești o mulțime de bani. Realizează o analiză onestă „venituri vs. cheltuieli” și pune-ți un plafon pentru cheltuielile personale. Experții financiari o numesc metoda de bugetare 50/30/20.

4. Cheltui banii pe lucruri care te ajută să câștigi

Nu trebuie să fii nefericit pentru a economisi bani. Cei bogați cheltuiesc pe lucruri care le garantează o investiție pe termen lung. Să faci achiziții care te ajută la locul de muncă, care contribuie la jobul tău actual sau care te ajută să câștigi mai mult în general sunt bune.

5. Investește în servicii care te ajută să economisești timp

Cei bogați nu se sfiesc să cheltuiască bani pe servicii care le-ar putea economisi timp. Aceștia se concentrează mai degrabă pe investiții decât pe cheltuieli. Să îți vină cumpărăturile la domiciliu, să folosești servicii de spălătorie sau să închiriezi un spațiu relativ scump pentru a sta mai aproape de locul de muncă nu va face decât să te bucuri de mai mult timp de calitate.

6. Reguli după care oamenii bogați se ghidează. Experiențele sunt de neprețuit

Milionarii au un stil de viață extravagant și se asigură că adaugă multe experiențe de viață în calendarul lor. Acest lucru se datorează faptului că ei prioritizează cheltuielile pentru astfel de experiențe. Ei ar schimba cu ușurință cheltuielile zilnice cu drumeții care le schimbă viața, parașutism, excursii sau un abonament la o sală de sport!

Reguli după care oamenii bogați se ghidează
Reguli după care oamenii bogați se ghidează

7. Facturile mai întâi, restul mai târziu!

Înțelegerea cheltuielilor tale fixe este ceea ce fac mai bine decât noi cei care se pricep la gestionarea banilor. Aceștia optează de regulă să își plătească cheltuielile fixe chiar în prima zi, prin intermediul unor sisteme automate, astfel încât să aibă o viziune clară asupra modului în care să cheltuiască restul banilor.

8. Listă de cumpărături pentru perioada reducerilor

Cu toții iubim reducerile. Cu toate acestea, cumpărarea de lucruri care sunt la reducere nu echivalează neapărat cu economisirea de bani. Oricât de profitabile ar fi reducerile, acestea te fac în cele din urmă să cheltuiești mult mai mult decât ar trebui și să cumperi lucruri de care nici măcar nu aveai nevoie în primul rând.

Sfatul este să îți faci din timp lista de cumpărături și să îți programezi cumpărăturile mari în perioada reducerilor pentru a a economisi bani.

9. Reguli după care oamenii bogați se ghidează. Investește în lucruri care te fac fericit și sănătos

Să cumperi lucruri care te fac fericit și care se adaugă hobby-urilor și pasiunilor tale din când în când este în regulă. Cei bogați „muncesc din greu și se distrează și mai mult”, asigurându-se că le place ceea ce fac și investesc în lucruri care îi fac fericiți. Dacă ești pasionat de constelații, să te răsfeți cu un telescop este în regulă atâta timp cât economiile tale îți permit și acest lucru te va face cu adevărat mai fericit.

10. Zile sau weekend-uri „fără cheltuieli”

Oamenii care se pricep să economisească sunt, de asemenea, buni în a-și controla nevoia de a cheltui inutil. Încearcă să ai o zi „fără cheltuieli” în fiecare săptămână sau în weekenduri și ține-te de ea.

11. „Păstrează restul!”

Multora dintre noi nu ne plac monezile. Odată rătăcite prin geantă, uităm sigur de ele. Dar ghici ce: fiecare bănuț economisit este un bănuț câștigat! Evită să mai spui „păstrează restul” în orice loc mergi și urmează să primești chiar și o monedă rest și alege să le pui la pușculiță sau să le folosești atunci când cumperi o cafea sau un snack.

Sursa: Brightside