Home » Când, unde, cum » Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari

Manolică Anca / 29.05.2021, 12:00
Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari

Chiar dacă la începutul pandemiei, piața imobiliară părea să fie pe o pantă descendentă, acum prețul apartamentelor a explodat din nou. Iată cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari.

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare la malul mării a crescut foarte mult în ultimii ani. Și nu doar orașul Constanța este într-o continuă dezvoltare, ci și localitățile de pe lângă. Năvodari este un oraș în județul Constanța, format din localitățile componente Mamaia-Sat și Năvodari (reședința).

Potrivit cpi.imobiliare.ro, la finalul anului 2020, se estima că numai în Mamaia se construiau peste 4.500 de apartamente. Dintre acestea, mai bine de 3.000 urmează să fie date spre vânzare chiar în 2021. Mai mult, în ultimii cinci ani au fost livrate peste 8.000 în zona Mamaia-Năvodari, cele mai multe dintre ele fiind cumpărate fie ca locuințe de vacanță, fie cu scopul de a fi închiriate în timpul sezonului turistic de vară.

Însă, la o primă căutare pe site-urile de vânzări apartamente, se poate observa că există o diferență destul de mare între prețul apartamentelor din localitatea Năvodari și prețul celor din zona stațiunii Mamaia. Astfel, prețul de pornire al unui apartament cu două camere în Năvodari este de la aproximativ 40.000 de euro și poate ajute până la peste 65.000 de mii, în funcție de zona în care se află, suprafață și dotările pe care le are. Ținând cont că orașul este situat la malul mării, prețurile nu sunt chiar așa exorbitante.

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în orașul Năvodari

Mamaia Nord rămâne o zonă extrem de scumpă

Discrepanțele dintre nordul și sudul stațiunii Mamaia pot părea uluitoare pentru o persoană care pășește pentru prima oară în aceste locuri și nu a auzit prea multe despre ele. Prețurile diferă foarte mult, Mamaia Nord fiind cunoscută ca cea mai scumpă și exclusivistă. Și când spunem scumpă, ne referim la absolut tot. De la un șezlong, până la o noapte de cazare. Însă, Mamaia și-a creat o clientelă specifică și nu duce deloc lipstă de turiști pe tot parcursul verii.

Ei bine, apetitul românilor pentru lux și apartamentele cu vedere la mare a transformat staţiunea Mamaia în locul în care doritorii ar putea plăti şi 4.500 de euro pentru un metru pătrat. Chiar şi aşa, există o cerere foarte mare pentru locuințe în această zonă. De altfel, în imobiliare, se spune că trei lucruri contează foarte mult: locația, locația și locația. Evident, contează mult și prețul.

Numai un exemplu ar putea fi prețul unui apartament dintr-un bloc aflat foarte aproape de plajă. Acesta costă 350.000 de euro, are 143 metri pătraţi, cu tot cu terasă, și este situat la ultimul etaj al blocului. Aruncând o privire la apartamentele care sunt scoase la vânzare pe OLX, vedem că în această zonă, prețurile nu sunt mai mici de 60.000 de euro, ele putând ajunge și la peste 100.000 de euro, în cazul în care cumpărătorii preferă luxul.