Home » Știri » Știri economice » Cât câștigă un salvamar, instructor de înot sau marinar, în 2022. Sumele care se oferă pentru aceste joburi

Cât câștigă un salvamar, instructor de înot sau marinar, în 2022. Sumele care se oferă pentru aceste joburi

Manolică Anca / 18.07.2022, 12:35
Cât câștigă un salvamar, instructor de înot sau marinar, în 2022. Sumele care se oferă pentru aceste joburi

Dacă și tu ești curios să afli cât câștigă un salvamar, instructor de înot sau marinar, în 2022, ei bine, vei afla din rândurile de mai jos. Deși ai crede că primesc sume destul de mari, realitatea este alta. Iată ce sume se oferă pentru aceste joburi, pe site-urile de specialitate.

Câți bani ia un salvamar, instructor de înot sau marinar, în 2022

Sezonul estival este în plin avânt și mulți sunt în căutarea unui loc de muncă pe timp de vară. Un job sezonier este o modalitate excelentă de a-ți îmbogăți CV-ul, de a dobândi experiență profesională pentru a-ți atinge anumite obiective. Un exemplu în acest sens poate fi munca de salvamar.

De asemenea, cei care iubesc mult apa, pot opta pentru un job ca instructor de înot sau, de ce nu, marinar. Iar ofertele sunt multe. Potrivit datelor Salario, comparatorul de salarii dezvoltat de eJobs, un salvamar și un instructor de înot câștigă, în medie, 2.800 de lei net pe lună, în timp ce un marinar primește la final de perioadă 5.000 de lei.

Pentru persoanele care doresc să activeze în aceste domenii, există mai multe oportunități de angajare. Instructorii de înot pot opta atât pentru un loc în cadrul sălilor de fitness care dispun de un bazin, cât și pentru unul în centrele de natație. De asemenea, ei își pot rotunji veniturile practicând ore individuale, care se cuantifică în bonusuri.

„Cel mai mare salariu introdus de un instructor de înot este de 5.000 de lei net pe lună, potrivit Salario. În cazul marinarilor lucrurile stau diferit. Pentru a intra în industria maritimă, candidații trebuie să urmeze cursurile unei instituții de învățământ superior din domeniu”, spune Raluca Dumitra, șeful de marketing al eJobs România.

Salariile salvamarilor de la Marea Neagră sunt plătite din bani de la bugetul de stat

Potrivit Cancan, salvamarii care veghează din umbră distracția românilor de pe plaje sunt răsplătiți în funcție de numărul de ore de muncă și de stațiunea în care lucrează, iar banii vin de la bugetul de stat. Așa se face că, cel mai bine plătiți salvamari sunt cei din stațiuni precum Costinești, acolo unde apa devine brusc adâncă.

Și, pe lângă salariu, salvamarii ar trebui să primească și bonuri de masă în valoare de 300 de lei, precum şi un bonus de risc. În anii trecuți, de la bugetul de stat s-au alocat următoarele sume pentru cei care supraveghează plajele: 2.900.000 de lei pentru Eforie Nord şi Eforie Sud, la Constanţa şi Mamaia au ajuns 3.100.000 de lei, iar la restul staţiunilor, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia au fost împărţiţi 800.000 lei.

Un salvamar trebuie să asigure salvarea persoanelor care sunt aflate în pericol, prin utilizarea tehnicilor şi echipamentelor specifice. În cazul în care sunt cazuri grave trebuie să apeleze la serviciul medical în regim de urgenţă.

Zonele de îmbăiere de pe mal trebuie patrulate şi atent supravegheate în permanenţă. Aceștia trebuie să știe să acorde primul ajutor în caz de nevoie și să ştie să facă resuscitare cardio-respiratorie, atunci când este necesar.