Home » Știri » Știri economice » Ce salarii lunare au angajații de la Televiziunea Română (TVR)

Ce salarii lunare au angajații de la Televiziunea Română (TVR)

Cojocaru Cristian / 04.11.2021, 12:42
Ce salarii lunare au angajații de la Televiziunea Română (TVR)

Este cunoscut faptul că salariile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cu toate acestea, unele poziții ocupate asigură salarii destul de mari raportate la media țării. Află ce salarii au angajații din Televiziunea Română (TVR).

Ce salarii oferă Televiziunea Română

Salariile reprezintă o mare problemă în România, fiind o mare diferență între cele oferite la privat și cele în cadrul locurilor de muncă de la stat. Dintre instituțiile din România face parte și Televiziunea Română  care oferă salarii relativ bune în comparație cu același post în cadrul unei companii private.

Astfel, potrivit site-ului undelucrăm.ro, o persoană angajată pe postul de Referent specialitate programe primește un salariu de 3.800 de lei net lunar. Acesta este salariul acordat pentru un post full-time. Dintre posturile din cadrul TVR face parte și cel de tehnician echipamente TV.

Acesta primește un salariu net lunat de 3.197 de lei pentru un program full-time, experiența fiind și ea un criteriu care face ca salariul să crească. Un operator imagine/editor video cu experiență de peste 7 ani ajunge să câștige un salariu net lunar de 2.450 de lei pentru un fost full-time. În același timp electricienii par să aibă cel mai mic salariu din TVR. Aceștia obțin un venit net lunar de aproximativ 2.100 de lei pentru un post cu program full-time.

salarii televiziunea română
Directorul TVR, Doina Gradea primeste cel mai mare salariu

Cât câștigă președintele TVR

În ceea ce privește salariul președintelui-director general al TVR, acesta pare să fie cel mai mare acordat. Astfel, Doinea Gradea a ocupat această funcție începând cu anul 2017, atunci când la guvernare se afla PSD. Salariul brut lunar pe care îl primea este de 28.500 de lei la care se mai adaugă și un spor de vechime de 25%.

Din aceste informații rezultă faptul că salariul directorului TVR este cu aproximativ 1.000 de euro mai mare decât cel al președintelui României. Chiar dacă membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune au cerut de mai multe ori retragerea acesteia din funcție, Doina Gradea a refuzat. Așadar, singura insituție care o putea înlătura de la funcție este Parlamentul.

În afară de Doina Gradea care încasa un salariu mai mult decât decent, mai sunt și alte persoane care încasează salarii frumoase din partea TVR. Spre exemplu, Cătălin Blebea care este încadrat ca și jurnalist al postului de televiziune încasează un salariu de 53.000 de lei, dar și un venit de 50.000 de lei care reprezintă indemnizația de membru al CA, ajungând la un venit lunar mediu de 8.500 de lei.

Raico Cornea este un membru al Consiliei de Administrație dar și angajat al TVR. Pentru munca depusă la Televiziunea Română, acesta încasează suma de 65.000 de lei, în timp ce indemnizația din CA este de 34.000 de lei. Jurnalistul senior al TVR Monica Ghiurco încasează aproximativ 87.000 de lei la care se adaugă și indemnizația de membru al CA care îi rotunjește veniturile cu alți 50.000 de lei anul.

Producătorul din TVR Bogdan Ghițulescu câștigă anual 62.000 de lei de la TVR și alți 50.000 de lei ca și membru al CA. Cunoscutul Mircea Radu a încasat pentru proiectul Down the Road suma de aproximativ 13.000 de euro, echivalentul a 64.000 de lei, pe parcursul celor opt ediții pentru care lucrat, potrivit paginademedia.ro.