Home » Știri » Știri economice » Moneda euro – nivel negativ faţă de dolar

Moneda euro – nivel negativ faţă de dolar

Ionel Palade / 21.10.2016, 10:44
Moneda euro – nivel negativ faţă de dolar

Moneda euro a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de moneda americană.

Moneda euro a înregistrat vineri, pe piaţa asiatică, cel mai scăzut nivel din ultimele şapte luni faţă de dolar, ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi. Acesta a spus că  achiziţia de obligaţiuni ar putea fi extinsă dincolo de termenul-limită ce fusese stabilit pentru luna martie 2017, potrivit publicaţiei MarketWatch, citată de news.ro.

Preşedintele BCE a anunţat, după şedinţa de politică monetară a instituţiei, în cadrul cărieia dobânzile nu au fost modificate, că sistemul de achiziţii de obligaţiuni, în valoare de 80 de miliarde euro lunar, nu va fi întrerupt brusc, aceasta însemnând că programul ar putea fi prelungit şi după luna martie.

El a infirmat şi zvonurile conform cărora BCE intenţionează să restrângă achiziţiile de obligaţiuni.

Şeful BCE a respins şi zvonuri recente potrivit cărora oficialii băncii centrale analizează restrângerea achiziţiilor de obligaţiuni.

Moneda euro – tot mai slabă pe pieţele lumii

Moneda euro a atins nivelul de 1,0896 dolari pe unitate, ultima dată această situaţie fiind înregistrată pe 11 martie, în comparaţie cu nivelul de 1,0930 dolari pe unitate stabilit joi seară la New York. Scăderea euro este de 0,1738%.

Pe de altă parte, reprezentanţii pieţelor internaţionale vor o monedă euro tot mai slabă. Makoto Noji, analist la SMBC Nikko FX, este de părere că “zona euro are nevoie de o monedă mai slabă”. Acesta atage atenţia asupra riscurilor arătate de şeful BCE privind creşterea economică din zona euro, provenite mai ales de pe piaţa internaţională.

„Euro este mai puternic decât ar trebui, din cauza slăbiciunii lirei sterline”, mai afirmă Makoto Noji.

Moneda euro are un avans de 30% în faţa lirei sterline, nivel stabilit în ultimul an.

Sursa foto: bolsavalores.net