Home » Știri » Știri sociale » An școlar 2021-2022. Cine sunt elevii români care ar putea să facă școală online din septembrie. Anunțul făcut de ministrul Educației

An școlar 2021-2022. Cine sunt elevii români care ar putea să facă școală online din septembrie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Manolică Anca / 04.08.2021, 15:33
An școlar 2021-2022. Cine sunt elevii români care ar putea să facă școală online din septembrie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Începutul de an școlar 2021-2022 se apropie cu pași repezi, iar profesorii, elevii și părinții se întreabă cum se vor desfășura orele de curs din septembrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu precizări importante în acest sens. Iată ce elevi ar putea să facă școală online și în acest nou an școlar.

An școlar 2021-2022. Precizări importante de la ministrul Educației

După un an în care elevii au învățat mai mult de acasă, profesorii, elevii, dar și părinții își pun acum întrebări despre cum se vor desfășura cursurile în acest nou an școlar 2021-2022, care stă pe cale să înceapă. Toți trag speranța că lucrurile se vor schimba pe viitor. Și așa se pare că și este.

Potrivit informațiilor apărute, elevii vor reveni, din toamnă, în bănci. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus că acest nou an școlar 2021-2022 care va începe pe 13 septembrie își va relua normalul firesc, iar elevii vor putea reveni în bănci după o pauză îndelungată.

Dar nu vor putea reveni toți!

Cu toate acestea, există o anumită categorie de elevi care vor continua să învețe de acasă, în sistem online. Este vorba despre elevii care au contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind, de altfel, singurele excepții pentru noul an școlar 2021-2022, care urmează să înceapă pe 13 septembrie. Lor va trebui să li se asigure în continuare acces la învățământul online.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a declarat ministrul, în urma unei întâlniri cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Majoritatea elevilor se vor întoarce în băncile școlii din 13 septembrie
Majoritatea elevilor se vor întoarce în băncile școlii din 13 septembrie

De asemenea, Sorin Cîmpeanu nu exclude posibilitatea de a fi utilizate în continuare scenariile, în cazul în care al patrulea val al pandemiei de Covid-19 care se anunță se va intensifica în țara noastră. Deocamdată, spune el, acestea vor fi doar o variantă de rezervă, dar care este obligatoriu să fie pregătite.

„Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Centre de vaccinare în cabinete medicale școlare

În ceea ce privește existența unor centre de vaccinare anti-Covid în școli, ministrul a declarat că acest subiect este în curs de discuție, motiv pentru care nu au fost făcute declarații oficiale în acest sens. De asemenea, și unele universități iau în calcul organizarea unor centre de vaccinare în campusuri.

Rămâne de văzut cum vor arăta lucrurile în funcție de evoluția pandemiei. Mai multe anunțuri oficiale vor fi făcute, cu siguranță, cu scurt timp înaintea începerii noului an școlar 2021-2022.