Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Chimie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Chimie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Burghelea Cătălina / 18.08.2021, 10:27

Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 continuă cu proba obligatorie a profilului, una dintre acestea fiind la chimie. La ora 9.00 a început examenul scris la Chimie, de la sesiunea de toamnă de Bac 2021. Din momentul primirii foilor de examen, candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvare.

Update 15.57 Pe site-ul Edu.ro au fost publicate subiectele de la proba scrisă la Chimie, de la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2021.

Ce nu au voie să facă elevii în timpul examenului

Potrivit regulilor prezentate de Ministerul Educației, elevii nu au voie să să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidații care nu se supun acestor reguli vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Accesul candidaților în sala de examen la proba de la Chimie s-a făcut în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza actului de identitate. Proba durează 180 de minute, timp în care elevii trebuie să parcurgă toate cerințele de pe foaia de examen.

Din momentul în care începe proba scrisă de la Chimie, din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021, elevilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit regulilor anunțate de Ministerul Educației.

BAC 2021, proba scrisa la Chimie
BAC 2021, proba scrisa la Chimie

Ce a picat la chimie

Variantele de subiecte au un grad mediu de dificultate, în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare pentru învățământul liceal.

Candidații nu au avut de învățat conținutul unui manual anume, ci aceștia trebuie să știe ce sunt compușii organici, reacțiile, proteinele sau zaharidele, în cazul chimiei organice.

În ceea ce privește chimia anorganică, elevii trebuie să aibă cunoștințe despre structura atomului, legăturile chimice, starea gazoasă, soluțiile apoase, reacțiile redox sau noțiuni de termochimie.

Pentru o notă cât mai mare la proba scrisă de la Chimie, elevii au avut la dispoziție modele de subiecte și teste de antrenament.

Examenul maturității, sesiunea din toamnă, este supravegheat video. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră.

Când se afișează rezultatele finale

Rezultatele finale ale sesiunii august-septembrie vor fi afișate în data de 3 septembrie, după care absolvenții se vor putea înscrie și la facultate.

La Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, participă aproximativ 39.000 de candidați. Din totalul celor înscriși, Ministerul Educației a dezvăluit că peste 24.900 de elevi provin din promoția 2020-2021, iar restul din promoțiile anterioare.

La sesiunea a doua a examenului maturității participă acei elevi care nu s-au putut prezenta în sesiunea de vară sau care au picat examenul. De asemenea, mai pot susține examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie, și candidații din promoțiile anterioare care nu au luat notă de trecere. Elevii care au fost prinși în timp ce încercau să copieze la examen mai trebuie să aștepte încă două sesiuni. Abia la a treia sesiune de Bacalaureat se pot înscrie din nou.