Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Fizică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Fizică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Burghelea Cătălina / 18.08.2021, 11:20

Candidații care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2021 în sesiunea din vară au posibilitatea să-l susțină acum, în sesiunea august-septembrie. Luni, 16 august, a avut loc prima probă scrisă la Limba și Literatura Română, la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Marți, 17 august, elevii au dat proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, iar astăzi, 18 august, aceștia susțin proba la alegere a profilului și specializării.

Update 16.00 Pe site-ul Edu.ro au fost publicate subiectele de la proba scrisă la Fizică, de la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2021.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. O nouă zi de examen pentru elevi

O nouă zi de foc pentru elevii de an terminal. Aceștia susțin, miercuri, 18 august, proba scrisă la Fizică, din cadrul sesiunii a doua de BAC 2021. Candidații au intrat în sălile de examen până la ora 8.30, iar la 9.00 a început proba scrisă la alegere a profilului şi a specializării. Cei care au optat pentru Fizică vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor.

Astăzi și mâine (n.r. – 19 august), elevii mai au de susținut două examene. Cei care sunt astăzi în sala de examen au avut de ales dintre următoarele probe:

-fizică,
-chimie,
-biologie,
-informatică,
-geografie,
-logică,
-psihologie,
-economie,
-sociologie,
-filosofie.

Ca și în anii precedenți, la toate cele 10 probe, Ministerul Educației a stabilit baremul de evaluare și notare a candidaților. Pentru proba scrisă la Fizică, există următorul Barem de Evaluare și de Notare:

Se punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor.

Nu se acordă fracțiuni de punct.

Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărțirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10.

BAC 2021, proba scrisa la Fizica
BAC 2021, proba scrisa la Fizica

Filiera teoretică – profilul real, Filiera vocațională – profilul militar

Toate subiectele sunt obligatorii. Acestea sunt din două arii tematice dintre cele patru prevăzute de programă, adică:

A. MECANICĂ-15p,
B. ELEMENTE DE TERMODINAMICĂ – 15p
C. PRODUCEREA ȘI UTILIZAREA CURENTULUI CONTINUU – 15p,
D. OPTICĂ-15p

Se acordă 10 puncte din oficiu.

Timpul de lucru efectiv este de trei ore (180 de minute).

Filiera tehnologică – profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului

Sunt obligatorii toate subiectele din două arii tematice dintre cele patru prevăzute de programă:

A. MECANICĂ-15p,
B. ELEMENTE DE TERMODINAMICĂ-15p,
C. PRODUCEREA ȘI UTILIZAREA CURENTULUI CONTINUU-15p,
D. OPTICĂ-15p,

Sunt acordate 10 puncte din oficiu.

Timpul de lucru efectiv este de 180 de minute.

Reguli impuse de Ministerul Educației

Pe tot parcursul examenului de BAC 2021, proba scrisă la Fizică, elevii trebuie să dea respecte regulile de conduită. Candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Cei care încalcă aceste reguli ale Ministerului Educației vor fi dați afară din examenul scris, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Din momentul în care elevii primesc foaia de examen pentru proba la Fizică, aceștia trebuie să aibă la ei doar pix cu cerneală albastră și actul de identitate cu care au intrat în sală. Orice alte obiecte ajutătoare sunt interzise, anunță Ministerul Educației. Astfel, candidaților li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.