Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la informatică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la informatică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Burghelea Cătălina / 18.08.2021, 13:22

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 continuă și astăzi. Elevii au de susținut o nouă probă scrisă, la alegere, în funcție de profil și specializare. Astfel, candidații au avut de ales dintre Geografie, Biologie, Anatomie, Informatică, Chimie organică şi anorganică, Fizică, Logică, Psihologie şi Filosofie.

Update 18.00 Subiectele la proba scrisă Informatică au fost publicate de Ministerul Educației.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. O nouă probă scrisă

Miercuri, 18 august 2021, elevii din România, care au optat pentru Informatică, au la dispoziție 180 de minute pentru rezolvarea cerințelor de pe foaia de examen. Această probă este una scrisă, la alegere, în conformitate cu filiera, profilul și specializarea:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică / profilul tehnic / profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică / profilul militar din filiera vocațională;
  • geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și sau sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretică / profilul servicii din filiera tehnologică / toate profilurile și specializarile din filiera vocațională, cu excepția celor enumerate mai sus.

Candidații au intrat în sălile de examen până la ora 8.30, pe baza actului de identitate. La 9.00 a început proba scrisă la alegere a profilului şi a specializării. Cei care au ales Informatica trebuie să rezolve cerințele de examen în trei ore. Elevii au voie în sala de examen doar cu pix cu cerneală albastră. Nu sunt permise telefoanele mobile, calculatoarele de buzunar, notițele, ciornele sau orice material din care se pot inspira aceștia. Regulile transmise de Ministerul Educației sunt foarte clare, iar cei care le încalcă sunt dați afară din examen.

Când se afișează rezultatele

Rezultatele obținute la probele scrise vor fi afișate, în primă fază, în data de 31 august 2021 (până la ora 12:00), iar cele finale vor fi publicate pe 3 septembrie.

Notele obținute la cea de-a doua sesiune de BAC 2021 vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Când se depun contestațiile

Constestațiile se vor putea depune în data de 31 august, în intervalul orar 12-18, atât în format fizic, cât și electronic. Candidații care optează pentru constestațiile online trebuie să completeze, semneze și să depună/transmită electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul elevilor minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Potrivit Ministerului Educației, aproximativ 39.000 de elevi susțin sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021. Dintre aceștia, aproape 25.000 de candidați provin din promoția 2020-2021, iar restul (de aproape 14.000) din promoții anterioare.

Înscrierea candidaților la cea de-a doua sesiune de BAC, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe, s-a făcut între 19-26 iulie.

Pentru ca elevii să promoveze examenul maturității, nota minimă obținută trebuie să fie 5 (pentru fiecare probă). Iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Se echivalează:

23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D

30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Știre în curs de actualizare.