Home » Știri » Știri sociale » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Geografie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Geografie. Află baremul de corectare și rezolvarea

Cojocaru Cristian / 18.08.2021, 16:20

Luni a început sesiunea de toamnă pentru Bacalaureat 2021. Prima probă a fost cea la Limba și literatura română, iar astăzi, elevii vor susține proba la alegere. Dintre aceste probe face parte și Geografia României. Află care au fost subiectele și baremul de corectare al probei la alegere.

Bacalaureat 2021 –  ce subiecte au picat la Geografie

Update, ora 16:20. În cadrul site-ului edu.ro au fost publicate subiectele la materia Geografia României precum și baremele de corectare, pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2021. Acestea pot fi vizualizate în galeria foto.

În cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2021, s-au înscris 39.000 de candidați dintre care, 14.000 de candidați provin din promoțiile anterioare. Având în vedere contextul pandemic, normele sanitare de desfășurare a examenului din acest an sunt foarte bine puse la punct.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 30.000 din cei 100.000 de elevi care au susţinut şi vor susține în continuare examenul de Bacalaureat s-au vaccinat și, de asemenea, 60% din cadrele didactice s-au imunizat.

Proba la Geografia României va începe la ora 9:00, iar elevii vor avea la dispoziție trei ore de lucru. Ora limită la care elevii pot intra în sălile de examen este 8:30. Pentru a rezolva lucrările, elevii vor putea folosi doar cerneală sau pastă albastră, iar în cazul desenelor și schițelor, aceștia vor putea utiliza doar creion negru.

În cadrul probelor scrise, elevilor le va fi interzisă folosirea mijloacelor de calcul electronice, iar hârtia folosită va fi doar cea distribuită în sălile de examen. Prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore va fi alocată doar candidaților care au primit aprobare în acest sens din parte Comisiei Județene de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 care face referire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Absolut toate sălile de examinare vor fi prevăzutre cu camere de supraveghere video și audio. Totodată, elevilor le este interzisă introducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor, poșetelor, ș.a. De asemenea, elevii vor fi informați că accesul nu le este permis cu lucrări precum manuale, dicționare, notițe dar și alte mijloace electronice de comunicare sau de stocare de informați.

bacalaureat 2021
Astazi este sustinuta proba la Geografia Romaniei in cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2021

Programul de desfășurare a Bacalaureatului 2021 – sesiunea de toamnă

Totodată, elevilor le este interzisă comunicarea cu ceilalți participanți sau cu persoanele aflate în exterior, ori schimbul de lucrări sau ciorne cu ajutorul cărora, ar putea fi rezolvate subiectele. În cazul în care există astfel de situații, elevii respectivi vor fi dați afară din examen și li se va interzice să participe la următoarele două sesiuni, indiferent dacă respectivele materiale au fost utilizate sau nu.

În ceea ce privește calendarul de desfășurare a sesiunii august – septembrie BAC 2021, acesta este programat după cum urmează:

  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă;
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
  • 26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D;
  • 30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.