Home » Știri » Știri sociale » Bacău: doi bărbați, arestați pentru trafic de droguri

Bacău: doi bărbați, arestați pentru trafic de droguri

Sebastian Rotaru / 19.12.2016, 18:20
Bacău: doi bărbați, arestați pentru trafic de droguri

Doi bărbați din județul Bacău au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri, finanţare şi introducere în ţară de droguri de mare risc.

Bărbații au între 26 și 27 de ani și sunt din județul Bacău. Aceștia sunt acuzați că au adus în șară aproximativ şase kilograme de cannabis şi haşiş din Spania, scrie news.ro.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infraţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cei doi bărbați din Bacău au fost prinşi în momentul în care unul dintre aceştia a introdus în ţară, prin Vama Nădlac, din judeţul Arad, cantitatea de 2,856 de grame de cannabis şi 92 de grame de haşiş. Drogurile erau ascunse în două anvelope ale unei maşini tractate pe o platformă auto şi urmau să ajungă în judeţul Bacău, susțin anchetatorii.

”În luna octombrie, unul dintre tineri a procurat din Spania aproximativ trei kilograme de droguri de risc, respectiv cannabis, substanţe pe care le-a introdus în ţară fără drept, iar apoi le-a comercializat în municipiul Bacău. În vederea realizării de venituri ilicite, aceeaşi persoană a mers din nou în Spania având 5.000 de euro, sumă pusă la dispoziţie de către celălalt inculpat, care avea cunoştinţă că suma de bani urmează să fie investită în achiziţionarea de droguri”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de către DIICOT.

Valoarea drogurilor care se aflau ]n posesia celor doi este estimată la 50.000 de euro.

Arestați de procurori, cei doi au fost prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, iar Tribunalul Bacău a emis mandatele de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru trafic, finanţare şi introducere în ţară de droguri de risc.