Home » Știri » Știri sociale » Brigitte Macron, acuzată că ar fi bărbat. De la ce a plecat totul și cum a reacționat soția președintelui francez Emmanuel Macron

Brigitte Macron, acuzată că ar fi bărbat. De la ce a plecat totul și cum a reacționat soția președintelui francez Emmanuel Macron

Voicu Costin / 23.12.2021, 14:15
Brigitte Macron, acuzată că ar fi bărbat. De la ce a plecat totul și cum a reacționat soția președintelui francez Emmanuel Macron

Prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, este ținta unor acuzații grave la adresa sa. Acuzațiile controversate fac referire la sexul real al doamnei. Conform ipotezei stupefiante, care circulă în online, numele ei adevărat este Jean-Michel Trogneux şi s-ar fi născut bărbat. Ce stă la baza acestui lucru și cum a reacționat soția președintelui francez, aflăm în rândurile de mai jos!

Cum a luat naștere relația dintre Emmanuel și Brigitte Macron

Brigitte Marie-Claude Macron este născută la 13 aprilie 1953 în Amiens, Franța. Ocupă funcția de profesor în momentul de față. Fostă profesoară a lui Emmanuel Macron, actualul președinte al Franței, i-a devenit și soție în anul 2007. În vârstă de 68 de ani, este mama a trei copii, toți avându-i cu fostul soț (André-Louis Auzière) cu care a fost căsătorită din anul 1974 până în 2006.

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron este președintele Franței. Din 2006 până în 2009 a fost membru al Partidului Socialist, iar din august 2014 până în august 2016 a fost ministru al economiei în al doilea guvern, sub conducerea președintelui François Hollande. În data de 14 mai 2017 a preluat funcția de președinte de la François Hollande, în urma câștigării alegerilor împotriva candidatei Marine Le Pen.

Povestea lor de dragoste este atipică pentru unii, ea fiind mai mare cu 24 de ani și 8 luni decât el. Macron și-a descris soția ca fiind, „o iubire adesea clandestină, adesea ascunsă, neînțeleasă de mulți înainte să se impună”.

Brigitte Macron acuzată că este bărbat

Brigitte Macron, în vârstă de 68 de ani, este ţinta unor articole controversate care susţin că prima doamnă a Franţei s-a născut bărbat şi că numele ei adevărat este Jean-Michel Trogneux.

În luna septembrie, jurnalul de extremă dreapta „Faits et Documents” a lansat un zvon potrivit căruia, Brigitte s-ar fi născut bărbat, iar ulterior și-ar fi făcut schimbare de sex, înainte să îl fi cunoscut pe actualul ei soț. Jurnalul a publicat un articol în care susținea că a efectuat o investigație care a durat trei ani și că teoria lor a fost susținută de mulți experți, potrivit CNews.

Jurnalistul Natacha Rey a lansat stupefianta teorie, care spune că afirmațiile sunt susținute de dovezi  evidente. Într-un interviu acordat unei televiziuni, acesta își susținea punctul de vedere, însă videoclipul a fost șters. Până la ștergerea lui din mediul online ar fi fost vizionat de 470.000 de persoane.

Informațiile s-au răspândit rapid pe rețelele sociale, iar conspiraționiștii, printre care se numără și membrii ai grupărilor de extremă-dreapta au acuzat-o pe Prima Doamnă de lucruri grave. În ultimele săptămâni, hashtag-ul #JeanMichelTrogneux a circulat intens pe reţaua socială Twitter. Fără a preciza dacă este vorba despre o acțiune civilă sau penală și fără a oferi nume, avocatul lui Brigitte Macron a declarat că plângerea acesteia vizează câteva persoane.

Purtătorii de cuvânt ai Primei Doamne a Franței au refuzat să ofere o declaraţie pe această temă.

În contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri prezidențiale în Franța, iar Emmanuel Macron se pregătește pentru scrutin, acuzațiile împotriva soției sale au creat isterie în toată lumea. Deși nu și-a anunțat deocamdată candidatura pentru un nou mandat, acesta ia în considerare ideea, că ar mai putea câştiga un mandat.