Home » Știri » Știri sociale » Când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Precizări făcute de primarul Capitalei

Când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Precizări făcute de primarul Capitalei

Manolică Anca / 17.06.2021, 16:23
Când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna Ghica. Precizări făcute de primarul Capitalei

Când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna Ghica? Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi primaul de la Sectorul 2, Radu Mihaiu, au confirmat că s-a semnat contractul de asociere dintre cele două autorităţi locale în vederea finalizării lucrărilor.

Când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Veste bună pentru locuitorii Capitalei, dar și pentru cei care tranzitează orașul. A fost semnat contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, astfel că s-a anunțat când se reiau și când vor fi finalizate lucrările la Pasajul Doamna, lucrări ce au fost abandonate în ultimele trei luni.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri, 16 iunie, lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget pentru 2021. Printre altele, acesta prevede și reluarea lucrărilor la pasajul Doamna Ghica, început de administrația Firea însă abandonat în ultimele luni din lipsa fondurilor. Astfel, circa 80% din sumă urmează a fi asigurată din bugetul Capitalei, restul de 20% din valoarea investiției fiind suportat de către primăria de sector.

„Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanţare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureştenilor finalizarea acestui pasaj şi mă ţin de cuvânt”, a transmis Nicuşor Dan, pe Facebook.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate

Radu Mihaiu a estimat că lucrările ar urma să fie reluate în luna iulie

Pe 10 iunie, primarul de la Sectorul 2 a fost împuternicit să semneze contractul de asociere cu Municipalitatea pentru finanţarea la comun a Pasajului de la Doamna Ghica, după ce Consiliul Local Sector 2 a adoptat un proiect de hotărâre pe această temă.

Asocierea dintre cele două primării avea o condiție foarte importantă: realizarea unei linii de tramvaie pe noul pasaj. În comunicarea primarului general nu se precizează cum va arăta în final Pasajul de la Doamna Ghica.

În ceea ce privește începerea lucrărilor, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a estimat că lucrările ar urma să fie reluate în luna iulie. De asemenea, el a spus că, cel mai probabil, termenul de finalizare a Pasajului Doamna Ghica este 2022.

„În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuţie şi s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) şi am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va descongestiona traficul din zonă şi se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”, a transmis primarului Sectorului 2.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi finalizate în 2022
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi finalizate în 2022

S-au alocat bani și pentru alte proiecte

Pe lângă reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, proiectul bugetului pentru 2021 mai prevede și continuarea proiectelor de infrastructură aflate în derulare. Astfel, vor fi finalizate lucrările la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în Sectorul 2. De asemenea, vor fi continuate lucrările de infrastructură din Prelungirea Ghencea.

O altă măsură prevăzută în bugetul din acest an și care este menită să contribuie la descongestionarea traficului din Capitală este demararea proiectului pentru semaforizarea inteligentă.