Home » Știri » Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă un angajat din Primăria Capitalei

Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă un angajat din Primăria Capitalei

Alexandru Cazacu / 25.02.2021, 09:53
Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă un angajat din Primăria Capitalei

Probabil mulți români se întreabă ce salariu are Nicușor Dan sau cât încasează angajații Primăriei Bucureștiului. Așadar, în continuare vă vom spune câți bani primesc lună de lună aceștia.

Ce salariu are Nicușor Dan și cât încasează un angajat din Primăria Capitalei

După cum vă spuneam, se pare că o parte din bugetul primăriei Capitalei se duc pe salariile și sporurile angajaților. Astfel, primarul general Nicușor Dan încasează lunar o sumă de 20.000 de lei. De asemenea, viceprimarul are un salariu de aproape 19.000 de lei. Chiar și angajații cu funcții mai puțin importante câștigă lefuri destul de consistente. Mai jos veți afla ce salarii mai sunt în Primăria Capitalei.

  • Primarul general Nicușor Dan – 20.000 de lei;
  • Secretarul general – 18.148 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 2.319 de lei;
  • Directorul general adjunct – 17.687 de lei, plus sporul de condiții vătămătoare în valoare de 2.260 de lei;
  • Consilier juridic superior – 10.613 lei, la care se mai adaugă și sporul de condiții vătămătoare de 1.356 de lei;
  • Un consilier juridic debutant încasează 5.385 lei, plus sporul de condiții vătămătoare de 688 de lei;
  • Un stenodactilograf în Primăria Capitalei primește un salariu cuprins între 2.462 de lei (debutant) și 4.322 de lei, la care se adaugă de asemenea sporul de condiții vătămătoare în valoare de 688 de lei;
  • Un șef de depozit – 4.262 de lei, plus un spor de peste 500 de lei;
  • Un paznic încasează lunar 4.000 de lei și un spor de peste 500 de lei;
  • Un șofer angajat la Primăria Capitalei câștigă lunar între 3.000 și 4.000 de lei, potrivit gandul.ro.
Cât încasează lunar primarul general al Capitalei
Cât încasează lunar primarul general al Capitalei

Nicușor Dan, despre desființarea companiilor municipale

Miercuri seară, primarul general al Capitalei a declarat că există o problemă tehnică în acest moment pentru desființarea companiilor municipale, mai exact nu sunt bani pentru plata datoriilor acestor companii.

”Avem o problemă tehnică pentru a le desființa, faptul că nu avem un flux de bani, după cum știți, cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o în mandatul ăsta de primar a fost că am găsit o datorie curentă de 2,5 miliarde lei, bani pe care teoretic ar trebui să îi plătim pe loc”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

De ce nu pot fi desființate companiile municipale

Mai mult de atât, Nicușor Dan a enumerat și cauzele datorii și totodată a spus și din ce cauză nu pot fi închise acum companiile municipale. Primarul general susține este nevoie de bani pentru a face acest lucru și acești bani nu există.

”Din companii, din festivaluri, dintr-o dimensionare nerezonabilă a bugetului, din prognozarea unor venituri care se știa că nu pot fi făcute – în felul ăsta s-a ajuns la datoria asta.

Neavând bani ca să putem să stingem toate datoriile… foarte simplist: ca să închizi o companie, trebuie să îi plătești datoriile, să-i pui deoparte oamenii, să vezi care sunt obiectele de inventar și în momentul ăla s-a terminat. Noi nu avem în momentul de faţă fluxul de bani ca să le putem stinge datoriile și să le putem aduce la zero. Ăsta este obstacolul tehnic pe care îl întâmpinăm ca să închidem”, a explicat Nicușor Dan.