Home » Știri » Știri sociale » Care angajaţi nu vor mai beneficia de vouchere de vacanţă în 2025. Ce se întâmplă în sectorul privat

Care angajaţi nu vor mai beneficia de vouchere de vacanţă în 2025. Ce se întâmplă în sectorul privat

Redactia Redactia / 13.02.2025, 10:51
Care angajaţi nu vor mai beneficia de vouchere de vacanţă în 2025. Ce se întâmplă în sectorul privat

Vouchere de vacanţă în valoare de 1.600 de lei vor fi acordate în 2025 doar angajaților de la stat ale căror salarii nu depășesc un anumit prag, conform Legii 296/2023. Unele instituții, din motive de economisire a bugetului, au decis să impună această limită salarială.

De exemplu, la Spitalul de Urgență din Botoșani, doar angajații cu salarii nete sub 8.000 de lei vor primi vouchere de vacanţă. Sindicatele atrag atenția că această măsură afectează personalul medical, care, din cauza deficitului de personal, nu și-a mai putut lua concedii de ani de zile.

„Din ce în ce mai greu reușim să asigurăm continuitatea actului medical. Aici avem cea mai mare problemă. Avem categorii de personal care în ultimii trei ani nu prea au avut concedii de odihnă. Tot acești salariați care nu au beneficiat de concedii de odihnă în ultimii trei ani sunt nevoiți să lucreze suplimentar. Dacă vi se pare mult sau puțin, nu știu, dar vă spun că avem colegi care au peste 900 de ore de muncă suplimentare lucrate în ultimii trei ani. În condițiile în care nu au beneficiat nici de concediu legal de odihnă”, a declarat Daniel Bulboacă, președinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară, pentru Botoșăneanul.

Citeşte şi: Ordinul ANAF care îţi poate aduce şase ani de închisoare. Ce trebuie să faci în cel mult 15 zile

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, susține că posturile vacante nu sunt blocate, dar recunoaște că procesul de angajare este greoi. Tot el sugerează eficientizarea cheltuielilor spitalului pentru creșterea veniturilor.

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății propun aprobării Guvernului memorandumul privind planul de măsuri de reducere- eficientizare a cheltuielilor și de eficientizare a creșterii calității serviciilor medicale. Creșterea calității serviciilor medicale și măsurile pentru creșterea calității serviciilor medicale, dacă sunt strict referitoare la salariile pe care dvs. vreți să le propuneți și voiam să vă propun să faceți referire la acest articol pentru că dacă dorințele dvs. nu vor fi stipulate în acel memorandum s-ar putea să nu se întâmple nimic”, a declarat Dan Nechifor.

Citeşte şi: Nouă formulă de calcul pentru salariul minim în România. Ce trebuie să ştie angajaţii

În sectorul privat, voucherele de vacanță pot ajunge la șase salarii minime brute pe an, adică 24.300 de lei. Totuși, cei care le primesc nu mai beneficiază de prime de vacanță sau de scutiri de taxe pentru serviciile turistice.

Informatii

Adresa : București, Str. Gramont 38

Email : redactiei@stiridinlume.ro

Publicitate NEXT LEVEL EVENTS

E-mail: lucian.morteanu@nextlevelevents.ro

Telefon 0726 363 128