Home » Știri » Știri sociale » Cât costă cazarea, în septembrie 2021, pe litoralul românesc. Prețuri infime

Cât costă cazarea, în septembrie 2021, pe litoralul românesc. Prețuri infime

Alexandru Cazacu / 30.08.2021, 13:25
Cât costă cazarea, în septembrie 2021, pe litoralul românesc. Prețuri infime

Iată că toamna ne bate la ușă, iar cazarea în stațiunile de pe litoralul românesc se va ieftini de la 1 septembrie, când va începe programul ”Litoralul pentru toți”. Haideți să vedem cât costă cazarea în luna septembrie pe litoralul românesc.

Ce preț are cazarea pe litoralul românesc, în septembrie 2021

Veste bună pentru românii care vor să meargă la mare în luna septembrie. Federația Patronatelor din Turismul Românesc lansează ediția cu numărul 39 a programului ”Litoralul pentru toți”. Ei bine, programul se va desfășura între 1 și 30 septembrie, iar prin acesta românii se pot caza în hotelurile clasificate de pe litoralul românesc cu prețuri începând chiar și de la 36 de lei pentru o noapte de cazare.

Până acum, nu mai puțin de 42 de hoteluri de pe litoralul românesc al Mării Negre s-au înscris în program. Acestea pun la dispoziția turiștilor un număr de circa 3.400 de locuri pe noapte, care vor fi vândute prin agențiile de turism și direct de hoteluri. Hotelierii se așteaptă ca litoralul să fie foarte aglomerat în prima lună de toamnă, cu un grad mediu de ocupare mai ridicat decât cel din 2020.

”Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turiști îi determină și pe hotelieri să mențină unitățile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR, potrivit Agerpres.

Cât costa cazarea pe litoralul românesc în luna septembrie
Cât costa cazarea pe litoralul românesc în luna septembrie

36 de lei pentru o noapte de cazare la mare

După cum spuneam, prin programul ”Litoralul pentru Toți”, românii vor plăti pentru o noapte de cazare începând de la 36 de lei. Mai exact, la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn se poate găsi cel mai ieftin pachet fără mic dejun inclus și ajunge la 72 de lei pe noapte pentru 2 persoane dacă se achiziționează un sejur de minimum 5 nopți.

Totodată, reprezentanții hotelierilor susțin că turiștii au toate motivele să își petreacă vacanța la mare în extra-sezon. Mai ales că prețurile sunt cu mult mai mici decât în luna august. Așadar, cei care încă nu au ajuns la mare în acest an pot să profite de această oportunitate și să viziteze litoralul românesc în luna septembrie. În ultimii ani, vremea din prima lună de toamnă a ținut cu turiștii de pe litoral, iar potrivit prognozelor meteorologice, se pare că și în această toamnă se vor putea bucura de plajă.

Despre Federația Patronatelor din Turismul Românesc

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) are în componență 5.344 de firme din turism, fiind totodată singura federație patronală, atestată prin hotărâre de instanță. Toate societățile comerciale din cadrul FPTR au nu mai puțin de 73.752 de angajați, reprezentând 37% din forța de muncă din acest sector. De asemenea, aceste firme au o cifră de afaceri cumulată de mai bine de 5 miliarde de euro.

Totodată, programul ”Litoralul pentru toți” este singurul program social de la noi din țară susținut doar de mediul de afaceri, adică de patronatele hoteliere autohtone, potrivit sursei citate.