Home » Știri » Știri sociale » Cât costă să ai un candy bar la o nuntă sau la un botez

Cât costă să ai un candy bar la o nuntă sau la un botez

Pană Emanuela / 10.09.2021, 19:59
Cât costă să ai un candy bar la o nuntă sau la un botez

Orice eveniment important, precum o nuntă sau un botez, presupune alegerea unui candy bar, pentru că atunci când vine vorba de răsfățul culinar pregătit invitaților, dulcele nu are cum să lipsească. Candy bar-ul reprezintă unul dintre cele mai apreciate momente ale unui eveniment, masa cu dulciuri fiind o încântare pentru cei mici și pentru cei mari deopotrivă. Ce costuri implică un candy bar, însă, afli în continuare.

Cât costă să ai un candy bar la o nuntă sau la un botez

Dacă în urmă cu câțiva ani invitații erau întâmpinați cu ceva dulce la nunți, de la bomboane și fructe, până la prăjituri de toate felurile făcute în casă (fursecuri, checuri, albă ca zăpada, etc.), cât să le crească puțin glicemia viitori petrecăreți, astăzi, „colțișorul dulce“ se poartă denumirea de candy bar, nume și concept împrumutate din SUA. Inițial, „bufetul cu bomboane“ a fost destinat mai degrabă copiilor, ca să îi țină veseli și ocupați cât cei mari petreceau.

Obiceiul de a amenaja un candy bar la nuntă sau la botez nu este unul dintre cele mai vechi la noi, la români, însă în ultima vreme a devenit una dintre cele mai des întâlnite cerințe în materie de servicii extra la care apelează viitorii miri și proaspeții părinți, din dorința de pune la dispoziția invitaților o gamă variată de dulciuri.

Așa se face că tradiționala fântână de ciocolată, acadelele, jeleurile și prăjiturelele de casă au fost înlocuite treptat, dar sigur, cu deserturi ceva mai rafinate, mai elegante și mai aspectuase. De foarte multe ori, acestea sunt alese în ton cu florile și aranjamentele din sală, făcând ca totul să pară din aceeași poveste. Este clar că ne „confruntăm“ cu o evoluție în ceea ce privește organizarea nunților și a petrecerilor în general și, prin urmare, piața s-a diversificat, iar ofertele și cererile s-au înmulțit.

Dacă intenționezi să completezi forma finală a unei nunți sau a unui botez perfect cu un candy bar, probabil te interesează care sunt costurile. Se spune că un candy bar arată cu atât mai bine cu cât este mai difersificat, iar asta implică, în mod evident, o cheltuială în plus. Trebuie să menționăm, de asemenea, că prețul diferă, bineînțeles, și în funcție de numărul de invitați.

Un candy bar de nuntă, cu 30-50 de invitați, costă în jur de 800 de lei, în timp ce un număr de 50-80 de invitați ridică prețul la circa 1.050 de lei. Un candy bar de nuntă pentru un număr cuprins între 80 și 100 de petrecăreți implică un cost de aproximativ 1.350 de lei, iar costurile pentru un candy bar destinat la 120 de invitați se ridică la 1.650 de lei. Prețurile sunt orientative, iar la aceste cheltuieli se adaugă suma de 50 de lei, pentru montaj și strâns.

Citește și: Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Cu sau fără candy bar la eveniment?

Când vine vorba despre necesitatea unui candy bar la o nuntă sau botez, părerile sunt împărțite. Unele persoane sunt de părere că „se poate și fără“, lucru foarte adevărat, în special dacă ai de ales între un candy bar ieftin, cu dulciuri din prafuri, lipsite de gust și de culoare, și prăjiturile de casă, spre exemplu.

Cât costă să ai un candy bar la nuntă sau botez
Cât costă să ai un candy bar la nuntă sau botez

Totuși, în timp ce unii sunt de părere că un candy bar „nu e nimic special“, „nu se mănâncă“, „se poate și fără“, alții consideră că un candy bar este o idee grozavă, care strânge oamenii la grămadă – la degustat, pozat și povestit. La fel ca și în primul caz, și această idee este validă. Într-adevăr, un cady bar poate da startul unei petreceri de pomină, într-un mod original. Prin urmare, indiferent că despre ce eveniment ar fi vorba, ca-i nuntă, botez, majorat, etc., merită să începi „ca la carte“.

De menționat că atunci când alegi un candy bar pentru evenimentul tău, trebuie să ai în vedere câteva aspecte precum:

  • numărul estimativ de invitați pe care îl vei avea la eveniment, pentru a putea alege pachetul potrivit de candy bar;
  • alegerea unei palete de culori care să fie în armonie cu restul aranjamentelor din sală;
  • masa de candy bar ar trebui să aibă în centru un element care să se potrivească cu tema aleasă;
  • ar fi bine ca „bufetul cu dulciuri“ să fie montat cât mai aproape de ora de începere a evenimentului, pentru ca prăjiturile să fie cât mai proaspete.