Home » Știri » Știri sociale » Ce riscă o femeie din Iași, care a divorțat fără ca soțul ei să știe. El era plecat la muncă în Anglia. Când s-a întors în țară, era deja căsătorită cu alt bărbat

Ce riscă o femeie din Iași, care a divorțat fără ca soțul ei să știe. El era plecat la muncă în Anglia. Când s-a întors în țară, era deja căsătorită cu alt bărbat

Manolică Anca / 01.07.2022, 16:27
Ce riscă o femeie din Iași, care a divorțat fără ca soțul ei să știe. El era plecat la muncă în Anglia. Când s-a întors în țară, era deja căsătorită cu alt bărbat

Caz fără precedent într-o familie din județul Iași. Sătulă să mai stea căsătorită cu un bărbat care nu se afla lângă ea, plecat fiind la muncă în Anglia, și care, pe deasupra, nu dorea să semneze actele de divort, o femeie a ales să divorțeze pe o altă cale, fără știința acestuia. Ba mai mult, între timp, ea s-a căsătorit deja cu un alt bărbat. Ce a făcut primul soț când a aflat vestea.

O femeie din Iași a divorțat fără știința soțului. Cum a fost posibil acest lucru

Situație inedită într-o familie din Iași. Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit că era divorţat fără să știe. Ba mai mult, în momentul în care el a aflat, nevasta lui era deja căsătorită cu alt bărbat, informează Ziarul de Iași.

Adrian Ţ. şi Ecaterina Feraru s-au cunoscut în 1997, doi ani mai târziu venind pe lume și primul lor copil, o fată. Relaţia dintre cei doi soţi a început să scârțâie, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, alături de care a trăit vreme de șapte ani. Vrând-nevrând, soţul a acceptat situaţia ca atare urmând ca, în 2015, să plece amândoi la muncă în Anglia. Asta deși nu mai erau de mult un cuplu.

Între timp, femeia a cunoscut acolo un alt bărbat, alături de care a decis să își continue viața. În cele din urmă, în 2018, ea i-a propus soţului său să divorţeze, însă acesta a refuzat, spunând că nu dorește să își destrame familia. Nici după un an de zile, când femeia a revenit în România, acesta nu a dorit să accepte un posibil divorț.

Deși a refuzat la început, funcționarul a căzut în plasa femeii

Ulterior, în februarie 2020, femeia s-a deplasat la primăria comunei Răducăneni, acolo unde a povestit situația în care se află și a solicitat întocmirea actelor de divorţ. Desigur, funcționarul a refuzat-o, spunându-i că este nevoie ca și soţul să depună cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit.

Femeia a insistat, asigurându-l pe Adrian Augustin că totul este în regulă, că soţul său dorește să divorțeze și el și că nu vor exista probleme, întrucât el este o persoană fără adăpost care trăieşte în Anglia din ajutoare sociale. Nu a putut fi contactat pentru că, după cum a spus ea, soțul nu avea telefon mobil.

În cele din urmă, funcţionarul a acceptat și a întocmit documentele necesare, pe care Feraru le-a semnat ca soţie. Ba mai mult, a mers și la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, Ana Maria Beatrice Ţîbîrnea, ea susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, Adrian Ţ. era divorţat. Obținând ce și-a dorit, femeia şi-a schimbat buletinul, trei luni mai târziu, iar în august s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia.

Latura penală a cazului a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni, însă soluția găsită nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul urmează a fi pronunţat de Curtea de Apel.

Ce pedepse s-au aplicat în acest caz

Pentru faptele sale, funcționarul a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Aceeași pedeapsă a primit-o și Ecaterina Feraru, soția bărbatului, însă pentru fapte de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Nici fiica celor doi nu a scăpat, ea primind o pedeapsă de 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, urmând ca și actele tocmite în baza acestuia să fie desfiinţate, prin acţiuni distincte.

Așa se face că Ecaterina Feraru este căsătorită, deocamdată formal, cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată și pentru bigamie.