Home » Știri » Știri sociale » Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință în București, din 15 august. Regulament nou de parcare

Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință în București, din 15 august. Regulament nou de parcare

Alexandru Cazacu / 05.08.2022, 13:51
Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință în București, din 15 august. Regulament nou de parcare

Regulament nou în ceea ce privește parcările din București. Începând din data de 15 august 2022, parcările din Capitală devin cu plată. Așadar, conducătorii auto care își vor parca autovehiculele între liniile albastre fără să plătească vor fi sancționați cu amenzi de 200 de lei. Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință, ne explică viceprimarul Capitalei.

Ce se va întâmpla, din 15 august, cu locurile de parcare de reședință în București

Conform lui Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, strategia primăriei se concentrează deocamdată pe zona centrală a Bucureștiului. De asemenea, oficialul susține că în zona 2 „nu s-a exagerat” cu marcarea locurilor de parcare cu plată. În schimb, autoritățile nu se vor atinge de locurile de parcare de reședință, mai spune Bujduveanu.

„În București există două tipuri de locuri de parcare: cele de reședință, care sunt atribuite de sectoarele Municipiului București, și cele administrate de Primăria Municipiului București, trasate special și marcate cu albastru în toate zonele Capitalei. Nu ne atingem sub nicio formă de locurile de parcare de reședință pe care cetățenii le au și pe care le-au preluat de la primăriile de sector”, a declarat Stelian Bujduveanu, potrivit Digi24.

Ce urmăresc autoritățile prin noul regulament de parcare

După cum susține viceprimarul Bujduveanu, prin această politică de parcare, autoritățile aduc unele beneficii pentru riveranii care nu au reușit să preia un loc de parcare, după ce locurile din vecinătatea casei acestora s-au epuizat. Se pare că municipalitatea a avut multe solicitări din partea riveranilor care nu au unde să parcheze seara.

„Ce aducem noi nou în această politică de parcare sunt noi beneficii pentru riveranii care nu au putut să preia un loc de parcare, pentru că s-au epuizat în proximitatea casei și venim cu un preț preferențial de 1,6 lei pe zi pentru orele 19.00-07.00, loc de parcare cu rezervare, în zona casei. Cele mai multe solicitări pe care le-am avut în București și în zona centrală sunt din partea riveranilor care nu mai au unde parca seara”, a mai spus Bujduveanu.

Oficialul spune că aceste locuri de parcare cu rezervare vor fi marcate, iar persoanele care găsesc un alt autoturism parcat pe locurile lor pot anunța autoritățile. Cu toate acestea, de tarifele menționate pot beneficia doar cei care își au domiciliul în zona respectivă. În schimb, persoanele care stau cu chirie, fără viză de flotant, nu vor putea beneficia de acestea.

Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință în București
Ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reședință în București, din 15 august

Cât va costa parcarea în principalele zone din București, din 15 august

Cel mai probabil știți deja că în București există trei zone delimitate pentru parcarea cu plată. Așadar, în funcție de zonă, tarifele de parcare sunt:

  • Zona 2 – 2,5 lei pe oră
  • Zona 1 – 5 lei pe oră
  • Zona 0 – 10 lei pe oră.

Totuși, conducătorii auto au posibilitatea de a achiziționa abonamente. Acestea pot fi pentru o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau chiar pentru 12 luni, pentru fiecare dintre cele trei zone.

Cu toate acestea, viceprimarul Bucureștiului a afirmat că va iniția un proiect pentru modificarea tarifelor menționate, prin comasarea zonelor 1 și 0 și stabilirea unui tarif unic. Mai exact, este vorba de 5 lei/oră pentru toate parcările publice din zona centrală. Ba chiar mai mult de atât, tarifele nu se vor mai dubla, după cea de-a treia oră de parcare, mai scrie sursa citată.