Home » Știri » Știri sociale » Cel mai fericit oraș din România. Cel mai nou studiu efectuat oferă un răspuns surprinzător

Cel mai fericit oraș din România. Cel mai nou studiu efectuat oferă un răspuns surprinzător

Alexandru Cazacu / 13.07.2022, 13:44
Cel mai fericit oraș din România. Cel mai nou studiu efectuat oferă un răspuns surprinzător

Un nou studiu a dezvăluie care este cel mai fericit oraș din România. Studiul menționat a fost realizat pe un eșantion de circa 5.000 de persoane și a avut ca scop măsurarea gradului de bucurie și siguranță pe care acestea îl resimt în orașul lor. Unde trăiesc cei mai fericiți români, îți spunem noi în următoarele rânduri.

Care este cel mai fericit oraș din România

Unii ar putea fi de altă părere, însă se pare că cei mai fericiți români sunt locuitorii orașului Iași. Cel puțin asta ne arată noul studiu. Când vine vorba de cel mai fericit oraș din România, opiniile sunt împărțite. O parte din oameni sunt de părere că Brașovul sau Clujul ar fi orașele cu cei mai fericiți români. Pe de altă parte, unii cred că Bucureștiul ar avea cei mai fericiți locuitori, asta datorită nivelului de trai și a oportunităților.

Ei bine, noul studiu ne-a demonstrat cei mai fericiți oameni sunt cei din Iași. După cum arată datele cercetării „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, nivelul de fericire din multe orașe ale țării este de 5,99/10. Așadar, 6 tineri din 10 par să creadă că orașul lor s-a adaptata pe perioada pandemiei.

„Prin studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune. Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022”, spunea András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT.

Cel mai fericit oraș din România. Cel mai nou studiu efectuat oferă un răspuns incredibil
Cel mai fericit oraș din România. Cel mai nou studiu efectuat oferă un răspuns incredibil

Orașul Iași a înregistrat cel mai mare nivel de fericire în rândul tinerilor

În schimb, 2 din 6 persoane spun că vor să se implice în unele acțiuni civice de voluntariat, pentru a ajuta la dezvoltarea orașului de reședință. Totodată, cercetarea a arătat că nivelul de fericire al cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani este de 6,69. Aceste persoane aleg, predominant, să locuiască alături de părinții lor. Tot în cazul acestor persoane, vârsta medie la care hotărăsc să părăsească casa natală este de 27,9 ani.

Așadar, conform rezultatelor cercetării, Iașul este cel mai fericit oraș din România. În schimb, la polul opus se află Constanța. Aici s-a înregistrat cel mai scăzut nivel de fericire, potrivit studiului. După cum am menționat și în rândurile de mai sus, la cercetare au participat aproximativ 5.000 de persoane, tineri cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. În ceea ce privește orașele participante, acestea au fost Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Constanța, Baia Mare și Iași.

Cu toate acestea, Cluj-Napoca este considerat cel mai curat și unit oraș din România, însă orașul Iași este perceput ca cel mai accesibil.