Home » Când, unde, cum » Cele mai periculoase 7 orașe din lume. Locuri în care nu ai vrea să trăiești. Statisticile sunt îngrijorătoare

Cele mai periculoase 7 orașe din lume. Locuri în care nu ai vrea să trăiești. Statisticile sunt îngrijorătoare

Alexandru Cazacu / 05.06.2022, 13:49
Cele mai periculoase 7 orașe din lume. Locuri în care nu ai vrea să trăiești. Statisticile sunt îngrijorătoare

Conform statisticilor, multe dintre cele mai periculoase orașe din lume sunt situate în America de Sud.  În aceste aceste locuri, violența este cauzată în mare parte de traficul de droguri, traficul de arme și de războaiele dintre grupările criminale. Între 2007 și 2012, s-a estimat că au existat aproape 38.000 de decese legate de traficul de droguri doar în Mexic. Haideți să vedem care sunt cele mai periculoase orașe lume. Cu siguranță nu ai vrea să trăiești în astfel de locuri.

Cele mai periculoase orașe din lume

Din cauza diferitelor activități criminale violente, unele orașe ale lumii devin foarte periculoase atât pentru rezidenți, cât și pentru turiștii care le vizitează. Violența și pacea nu pot coexista împreună într-o zonă, iar astfel de acte criminale sunt considerate potențiale amenințări la adresa oamenilor nevinovați.

Prin urmare, trebuie să știm care sunt cele mai periculoase orașe din lume, pentru a ne putea lua măsuri de precauție dacă vom ajunge în aceste locuri. Așadar, noi îți vom spune în rândurile următoare care sunt unele dintre cele mai periculoase localități de pe Glob.

Tijuana (Mexic)

Tijuana este al 2-lea oraș ca mărime din Mexic. De asemenea, acest oraș este considerat a fi cel mai periculos din lume, cu o rată a crimelor de 138 omucideri la 100.000 de locuitori. În plus, aici au fost raportate multe infracțiuni grave precum viol, răpire, crime etc. Se crede că violență în acest oraș se datorează, în principal, traficului de ființe umane și traficului de droguri.

Acapulco (Mexic) – 111 omucideri/100.000 de locuitori

În ultimii ani, rata criminalității a crescut foarte mult în Acapulco. Aici, rata omuciderilor a ajuns, în medie, la 111 morți la fiecare 100.000 de persoane.

Caracas (Venezuela)

Pe locul al treilea în topul celor mai periculoase orașe este situat orașul Caracas, din Venezuela. De fapt, potrivit celor mai recente statistici, Venezuela este țara cu cea mai mare rată a criminalității. Se pare că peste 90% din omuciderile din această țară sud-americană rămân nepedepsite. În ceea ce privește orașul Caracas, acesta are o rată a omuciderilor de 110 la 100.0000 de locuitori.

Cele mai periculoase orașe din lume
Cele mai periculoase orașe din lume. Nu ai vrea să trăiești în aceste locuri

Cele mai periculoase orașe – Ciudad Victoria (Mexic)

În ultimii ani, Ciudad Victoria a fost distrus de războaiele dintre organizațiile criminale. Orașul s-a confruntat cu bandele care s-au despărțit de Cartelurile Golfului și Zeta în timpul operațiunilor de securitate sporite. În anii anteriori, orașul avea o rată a crimelor de 30 la 100.000 de locuitori, însă odată cu aceste războaie, rata a crescut la 86 de crime la fiecare 100.000 de locuitori.

Irapuato (Mexic)

Acest oraș mexican de dimensiuni medii este considerat al cincilea cel mai periculos oraș din lume, cu o rată a omuciderilor de aproximativ 81 la 100.000 de locuitori. Se raportează că violența crescută în oraș se datorează războaielor frecvente între cartelul Santa Rosa de Lima și cartelul Jalisco New Generation. Mai multe videoclipuri apărute pe diverse platforme au arătat împușcături în masă în baruri. Oamenii legii din acest oraș nu au reușit să reducă violențele și au lăsat problema în seama guvernului federal. Cu toate acestea, nici federalii nu au reușit să stopeze violența crescută din Irapuato.

Ciudad Guayana (Venezuela)

Pe lista cu cele mai periculoase orașe din lume intră și un alt oraș din Venezuela. Mai exact, este vorba despre Ciudad Guayana. În ultimii ani, a înregistrat o scădere a ratei omuciderilor de la 80 la 78 de crime la 100.000 de locuitori. Pe fondul ratei ridicate a criminalității, orașul suferă și de deficitul de alimente.

Cele mai periculoase orașe – Natal (Brazilia)

Natal este cel mai mare oraș din Rio Grande do Norte. În ultimii ani, rata criminalității a scăzut de la 103 crime la 100.000 de locuitori la 75. Cu toate acestea, Natal a fost capitala crimelor din Brazilia vreme de trei ani consecutiv.