Home » Life & Style » Timp liber » 25 de locuri spectaculoase din Mexic. Ce trebuie să vizitezi neapărat dacă ajungi aici. FOTO

25 de locuri spectaculoase din Mexic. Ce trebuie să vizitezi neapărat dacă ajungi aici. FOTO

Manolică Anca / 11.09.2021, 10:03

Multe sunt locurile de vizitat în Mexic și multe altele sunt cele mai spectaculoase locuri din Mexic. Această țară frumoasă este mult mai mult decât cele mai cunoscute zone turistice și este vizitată de turismul de masă, cum ar fi Puerto Vallarta sau Playa del Carmen. Dacă ceea ce îți place este să explorezi puțin dincolo de „stațiune”, ceea ce oferă această țară sunt locuri de neuitat: plaje frumoase pustii, vulcani, vestigii ale civilizațiilor antice, deșerturi, jungle, parcuri naturale magnifice și faună incomparabilă.

Locuri spectaculoase din Mexic

Prin dimensiunea sa, Mexic este al paisprezecelea cel mai mare stat din lume, precum și al cincilea din America (după Canada, Statele Unite, Brazilia și Argentina). Este o țară scăldată de două oceane, Pacificul și Atlanticul cu Golful Mexicului și Marea Caraibelor), cu o lungime de aproximativ 3.200 de metri între cele mai îndepărtate puncte ale sale.

Aproximativ 85% din țară este ocupată de lanțuri montane, platouri și văi, iar lanțurile montane Madre Occidental și Oriental se desfășoară paralel cu ambele coaste. Activitatea seismică și vulcanică este foarte frecventă în Mexic, iar unele dintre cele mai înalte vârfuri ale sale sunt, de asemenea, vulcani foarte activi care înregistrează erupții periodice care alertează diverse centre de populație.

În Mexic este posibil să te scalzi în plaje paradisiace cu ape cristaline, să te scufunzi printre broaște țestoase în recife de corali, să te plimbi printr-un deșert de dune albe de gips, să urci vulcani activi, să admiri cascade și canioane înalte de câteva zeci de metri, să vizitezi ruinele mayașe și altele civilizații precolumbiene, să calci zăpada pe ghețari sau să intri în jungle îndepărtate populate de grupuri etnice antice. Dar hai să vedem pe unde te poți plimba dacă ajungi în această superbă țară.

Ce trebuie neapărat să vizitezi dacă ajungi pe tărâm mexican

1. Cenote Ik-Kil (Yucatán)

Unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Peninsula Yucatan se găsesc sub pământ. Vorbim despre cenote, formațiuni geologice de origine carstică care sunt inundate de apele subterane, formând bazine naturale autentice scufundate.

Cenote Ik-Kil (Yucatán)
Cenote Ik-Kil (Yucatán)

2. Locuri spectaculoase din Mexic. Canionul Sumidero (Chiapas)

Pe măsură ce trece prin statul Chiapas, râul Grijalva formează această stâncă spectaculoasă, cu ziduri care depășesc un kilometru înălțime și pe malurile cărora este posibil să se vadă crocodili.

Canionul Sumidero (Chiapas)
Canionul Sumidero (Chiapas)

3. Rezervația Biosferei El Pinacate și Gran Desierto de Altar (Sonora)

În mijlocul de Sonoran desert este această zonă protejată cu caracteristici biologice și geologice unice. Include un sistem vulcanic cu o mare concentrație de cratere uriașe, precum și zone extinse de dune active.

Gran Desierto de Altar
Gran Desierto de Altar

4. Xel-Há (Quintana Roo)

Marele golf din Xel-Há, în Riviera Maya, este un paradis pentru scafandri. În acest loc apele subterane ale Peninsulei Yucatan converg cu cele din Marea Caraibelor.

Locuri spectaculoase din Mexic. Xel-Há
Locuri spectaculoase din Mexic. Xel-Há

5. Locuri spectaculoase din Mexic. Naica Mines (Chihuahua)

În aceste peșteri se află cele mai mari cristale descoperite pe Pământ: unele pot măsura până la 13 metri.

Naica Mines
Naica Mines

6. Cascadele Minas Viejas (San Luis Potosi)

Se găsesc în așa-numita Huasteca Potosina și au o cădere de peste 50 de metri înălțime.

Cascadele Minas Viejas
Cascadele Minas Viejas

7. Pico de Orizaba (Veracruz și Puebla)

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Citlaltépetl și este cel mai înalt munte din Mexic , precum și cel mai înalt vulcan din America de Nord (5.636 metri deasupra nivelului mării). Este singurul vulcan din lume care are lava înghețată în interior.

Locuri spectaculoase din Mexic. Pico de Orizaba
Locuri spectaculoase din Mexic. Pico de Orizaba

8. Lacul Camécuaro (Michoacán)

Amplasat în Parcul Național care îi poartă numele, acest lac clar, înconjurat de vegetație luxuriantă, este una dintre numeroasele minuni naturale de observat în statul Michoacán.

Lacul Camécuaro
Lacul Camécuaro

9. Locuri spectaculoase din Mexic. Ruinele Chichen Itza (Yucatán)

Rămășițele acestui vechi oraș mayaș constituie unul dintre cele mai emblematice situri arheologice ale acestei civilizații dispărute. Clădirile multiple și monumentale ale esplanadei Chichén Itzá sunt dominate de piramida Kukulcán.

Ruinele Chichen Itza
Ruinele Chichen Itza

10. El Arco (Baja California Sur)

Această formațiune stâncoasă spectaculoasă este situată în zona Los Cabos, în peninsula Baja California.

Locuri spectaculoase din Mexic. El Arco de Cabo
Locuri spectaculoase din Mexic. El Arco de Cabo

11. Dunele de gips din Cuatro Ciénegas (Coahuila)

Un deșert alb s-a format datorită evaporării a ceea ce a fost odată Marea Thetis. O raritate care adăpostește o mare bogăție de specii adaptate acestui mediu extrem.

Dunele de gips din Cuatro Ciénegas
Dunele de gips din Cuatro Ciénegas

12. Cascade pietrificate (Oaxaca)

Hierve el Agua este un sistem de cascade pietrificate format grație apei din această zonă care are un conținut ridicat de carbonat de calciu. Există doar un alt sistem de cascadă pietrificat cunoscut în lume, care se găsește în Turcia.

Locuri spectaculoase din Mexic. Cascade pietrificate
Locuri spectaculoase din Mexic. Cascade pietrificate

13. Locuri spectaculoase din Mexic. Santuario de la Mariposa Monarca (Michoacán)

În fiecare an, aproximativ între noiembrie și martie, milioane de fluturi monarhi (Danaus plexippus) ajung în aceste păduri mexicane ca parte a călătoriei lor migratorie din Canada și Statele Unite.

Santuario de la Mariposa Monarca
Santuario de la Mariposa Monarca

14. Rezervația Biosferei El Cielo (Tamaulipas)

În acest spațiu natural situat în nord-estul Mexicului, converg ecosisteme la fel de diverse precum jungla tropicală, semi-deșertul, pădurea umedă de nori temperate și pădurea temperată de pini.

Rezervația Biosferei El Cielo
Rezervația Biosferei El Cielo

15. Nevado de Toluca (Mexic)

Acest imens vulcan activ se află la 4.680 de metri deasupra nivelului mării.

Locuri spectaculoase din Mexic. Nevado de Toluca
Locuri spectaculoase din Mexic. Nevado de Toluca

16. Locuri spectaculoase din Mexic. Canionul de cupru (Chihuahua)

Acest sistem de canioane sau „râpe” nu este la fel de faimos ca Marele Canion din Colorado, în ciuda faptului că este de două ori mai adânc și de patru ori mai lung.

Las Barrancas del Cobre
Las Barrancas del Cobre

17. Plaja Escondida, Insulele Marietas (Nayarit)

Insulele Marietas sunt două insule vulcanice nelocuite din Oceanul Pacific. Cea mai faimoasă plajă a sa se numește Playa Amor sau Playa Escondida și se află în interiorul unui crater.

Plaja Escondida, Insulele Marietas
Plaja Escondida, Insulele Marietas

18. Piramidele din Teotihuacán (Mexic)

Este unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din Mesoamerica și nu se știe cine au fost locuitorii originali ai acestui oraș, care a fost botezat de azteci drept Tollan-Teotihuacán, „unde oamenii devin zei”.

Locuri spectaculoase din Mexic. Piramidele din Teotihuacán
Locuri spectaculoase din Mexic. Piramidele din Teotihuacán

19. Locuri spectaculoase din Mexic. Ruinele din Palenque (Chiapas)

Un sit arheologic maya din care se crede că a fost descoperit doar 2%, deoarece restul ruinelor rămân ascunse în jungla luxuriantă care le înconjoară.

Ruinele din Palenque
Ruinele din Palenque

20. Jungla Lacandon (Chiapas)

Jungla luxuriantă Lacandon găzduiește un număr mare de specii diferite de lilieci, precum și faună rară sau amenințată, cum ar fi jaguarul (Panthera onca), vulturul harpia (Harpia harpyja), macawul stacojiu (Ara macao) și Irisul -tucan facturat (Ramphastos sulfuratus).

Jungla Lacandon
Jungla Lacandon

21. Cascada Cola de Caballo (Nuevo León)

O cascadă impresionantă de peste 25 de metri înălțime.

Locuri spectaculoase din Mexic. Cascada Cola de Caballo
Locuri spectaculoase din Mexic. Cascada Cola de Caballo

22. Vulcanul Paricutín (Michoacán)

Acest vulcan activ este cel mai tânăr din lume: a apărut în 1943 cu o puternică erupție care a îngropat două sate întregi.

Locuri spectaculoase din Mexic. Vulcanul Paricutín
Locuri spectaculoase din Mexic. Vulcanul Paricutín

23. Locuri spectaculoase din Mexic.Vulcanul Popocatepetl (Morelos, Puebla și statul Mexic)

Un vulcan activ care din 1994 înregistrează erupții foarte frecvente și violente, ceea ce face din acest uriaș unul dintre cele mai monitorizate din lume, fiind, de asemenea, aproape de mari centre de populație (capitala mexicană este la doar 72 de kilometri). Foarte aproape de el se află un alt vulcan, Iztaccíhuatl.

Vulcanul Popocatepetl
Vulcanul Popocatepetl

24. Locuri spectaculoase din Mexic. Peña de Bernal (Querétaro)

Este al treilea cel mai mare monolit din lume, după Stânca din Gibraltar și Muntele Sugarloaf din Rio de Janeiro.

Peña de Bernal
Peña de Bernal

25. Plajele din Cancun (Yucatan)

Un paradis caraibian cu ape turcoaz și nisip alb.

Plajă din Cancun
Plajă din Cancun