Home » Știri » Știri sociale » Cine este Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei, după ce și-a dat foc. Mesajul de adio

Cine este Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei, după ce și-a dat foc. Mesajul de adio

Manolică Anca / 06.04.2022, 09:50

A fost alertă de gradul 0 în dimineața zilei de 6 aprilie 2022, în Capitală! Un șofer a intrat cu mașina în gardul care înconjoară clădirea Ambasadei Rusiei din București. Acesta a murit ars în mașina incendiată, după ce, spun toate sursele, și-a dat singur foc. Iată cine este Bogdan Drăghici, șoferul mașinii în cauză, și ce mesaj a lăsat înainte de a recurge la acest gest cumplit.

Atentat la Ambasada Rusiei din Capitală

Un protest extrem la Ambasada Rusiei a avut loc în această dimineață, în jurul orei 7:00. Un bărbat a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei. Potrivit informațiilor, în momentul în care trei jandarmi s-au apropiat de bărbat, acesta a țipat, după care a și-a incendiat mașina. El nu a mai avut șanse de supraviețuire, murind carbonizat.

Din primele informații reiese faptul că șoferul mașinii a oprit în fața porții Ambasadei Rusiei și le-a spus jandarmilor că vrea să vorbească cu cineva din sediul instituției, fiind pregătit de un atentat. Fără să mai aștepte și un răspuns, acesta a accelerat și a intrat cu mașina în poarta clădirii. A fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de pompieri pentru stingerea flăcărilor.

Cine este Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei

În urma cercetărilor, s-a descoperit că bărbatul în cauză era Bogdan Drăghici, un avocat destul de cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA. ONG-ul militează pentru drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

El era un personaj destul de controversat, fiind acuzat în trecut că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, atunci când ea avea 10 ani. Bogdan Drăghici a fost reținut de procurori și arestat preventiv mai multe luni în 2019 pentru aceste fapte, iar marți, 5 aprilie, primise sentința. A fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani și 4 luni de închisoare, cu drept de apel.

Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei
Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei

Ce mesaj a transmis înainte să se sinucidă

Avocatul Bogdan Drăghici s-a sinucis miercuri dimineață, după ce a intrat intenționat cu mașina în gardul instituției diplomatice și ulterior a dat foc mașinii în care se afla. Cu doar două zile înainte, acesta postase un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a scris că și el este ucrainean, fâcând referire la suferința vecinilor României cauzată de războiului actual.

În postare, Drăghici a vorbit și despre excursia făcută la Kiev, în 2019, cu ocazia zilei sale de naștere. Președintele Asociației TATA și-a amintit de fericirea acelor zile în Ucraina, când oamenii trăiau în pace și armonie. După doar trei ani, întreaga țară a fost invadată de ruși, și distrusă de bombardamentele puternice.

„Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naștere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiți să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă și încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul (…) Eram fericiți la Kiev!

Părea atunci un scenariu SF, ca locurile acelea sa fi fost invadate trei ani mai târziu de un război devastator, ca poporul ucrainean să fi fost bombardat fără milă, ca acel mall, în care căutasem suveniruri si cadouri pentru cei de acasă, să fi fost pulverizat în martie 2022 de rachete lansate de clona lui Hitler.

Au trecut deja săptămâni terifiante de război cu anvergură planetară, Kievul a fost asediat de cotropitori sadici, planând deasupra marilor orașe din Ucraina spectrul unei lovituri nucleare apocaliptice.”, a scris Bogdan Drăghici, șoferul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei, pe rețelele sociale.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei pentru a se stabili cu exactitate cauzele și condițiile în care s-a produs această tragedie.