Home » Știri » Știri sociale » Cum arată și cât costă cei mai scumpi adidași din lume la ora actuală

Cum arată și cât costă cei mai scumpi adidași din lume la ora actuală

Pană Emanuela / 07.07.2021, 11:51
Cum arată și cât costă cei mai scumpi adidași din lume la ora actuală

Se spune că lumea aparține celor cu bani, pentru că ei pot cumpăra lieralmente totul, iar aici ne referim inclusiv la cei mai scumpi adidași fabricați vreodată. Reprezentând o pasiune comună a celor care fac parte din numeroasele comunități sportive și nu numai, sneakerșii pot deveni, într-adevăr, addictive. Adidașii despre care vom vorbi în acest material pot fi deținuți, însă, numai de oamenii cu conturi bancare grase. Află, în continuare, cât costă cei mai scumpi adidași vânduți vreodată.

Cât costă cei mai scumpi adidași din lume

Istoria dezvoltării adidașilor populari de astăzi a început undeva în secolul XVIII, când pantofii cu talpă de cauciuc erau, inițial, folosiți doar pentru sport. Odată cu trecerea anilor, aceștia au fost mult îmbunătățiți, devenind un atribut cotidian pentru mulți. Când vine vorba de adidași prețurile variază semnificativ, existând opțiuni fabulos de scumpe, pe care doar vedetele, oamenii de afaceri sau cei cu extraordinar de mulți bani și le pot permite.

Dacă ar fi să ne raportăm la prețul celor mai scumpi adidași vânduți vreodată, vom constata cu ușurință că această sumă ar putea alimenta sute de case, ale unor oameni mai puțin norocoși. Vorbim despre o sumă fabuloasă, pe care un procent imens de oameni din această lume nu o va suporta nicicând în întreaga lor viață.

Una dintre cele mai scumpe perechi de adidași din lume este o pereche scoasă la licitație de brandul Nike. Este vorba despre o pereche de adidași Air Jordan 1 High, propuși de casa Christie’s, pe care Michael Jordan – unul dintre cei mai de succes sportivi retrași din activitate și una dintre legendele sportului – i-a purtat într-un meci istoric în Italia.

Astfel, cea mai scumpă pereche de „Jordani“ au fost adjudecați la prețul de 615.000 de dolari, mai puțin, totuși, decât prețul estimat, cuprins între 650.000 și 850.000 de dolari.

Sunt cei mai scumpi adidași din lume, vânduți vreodată la licitație“, a declarat un purtător de cuvant al Christie’s pentru CNN, precizând că o bucățică de plexiglas încă este prinsă de talpa unui adidas.

Citește și: Au dormit pe străzi, în stații de autobuz, în mașini, în parcuri, oriunde, dar au devenit staruri celebre. 5 vedete care au dus o viață grea

Au intrat în Cartea Recordurilor

Totuși, cea mai scumpă pereche de pantofi sport din lume reprezintă creația casei de modă Bicion, ce poartă semnătura designerului Dan Gamache, care a creat produsul de lux denumit „Fire Monkey“, în colaborare cu producătorul de încălțăminte Mache Custom Kicks.

Cât costă cea mai scumpă pereche de adidași creați vreodată
Cât costă cea mai scumpă pereche de adidași creați vreodată? Au intrat în Cartea Recordurilor

Lansat în anul 2016, când a fost celebrat anul Maimuței de Foc în zodiacul chinezesc, modelul este încrustat cu ur de 18K, safire și diamante albe și costă nu mai puțin de 4 milioane de dolari.

Potrivit Guiness Book, „Fire Monkey“ este cea mai scumpă pereche de pantofi creată vreodată. Tu cât ai fi dispus să scoți din buzunar pentru aceste bijuterii albastre?

Dacă vă întrebați ce a ridicat atât de mult prețul în cazul acestor pantofi sport, ei bine, răspunsul nu este faptul că sunt confortabili, ci ornamentele adăugate perechiid e adidași.