Roșiile sunt bune la orice, de la supe, ciorbe și sosuri, până la salate și alături de carne sau pește la cuptor. Prin urmare, pentru multe gospodine ele reprezintă singurele conserve fără de care nu concep să intre în iarnă. Cum păstrezi cu succes roșiile la borcan pentru sezonul rece, afli în continuare.
Ne găsim deja în ultima lună de vară, iar gospodinele au dat startul sezonului conservelor, având grijă ca din cămară să nu lipsească nimic la iarnă. Așadar, acum se prepară bulionul, compoturile, dulcețurile, iar castraveții se pun la murat sau se conservă în oțet. Dacă ai studiat deja piața și ți-ai procurat materia primă pentru bunătățile la borcan, astăzi îți spunem secretul roșiilor la borcan. Cu alte cuvinte, astăzi vei afla cum păstrezi cu succes roșiile la borcan pentru iarnă.
Roșiile sunt delicioase, ele oferind un plus de savoare preparatelor în care sunt adăugate. Întrucât iarna prețurile sunt mai „piperate“, iar roșiile pe care le găsim în supermarket nu sunt la fel de gustoase ca cele din plin sezon, multe gospodine preferă să le conserve de vara, pentru a se bucura de aroma lor în sezonul rece.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Prepararea acestei conserve nu necesită foarte mult timp și nici ingrediente sofisticate, unde mai pui că este naturală și nu implică niciun conservant. În ciuda acestui fapt, se păstrează minunat toată iarna. Un pas important este, însă, alegerea cu grijă a roșiilor, care trebuie să fie sănătoase și coapte bine, ideal dintr-un soi cu pulpă cărnoasă.
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru această rețetă simplă și extrem de gustoasă:
Citește și: Cum se pun gogoșarii în sos de bulion cu muștar pentru iarnă
Dacă roșiile sunt mai micuțe, dintr-un kilogram vă vor ieși două borcane mari, de 800 de ml. Mai aveți nevoie doar de capace și borcane, pe care trebuie să le sterilizați cu grijă.
Mod de preparare: