Carnea de porc devine unul dintre cele mai căutate alimente pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii se grăbesc să-și facă provizii. Printre produsele preferate de clienții Kaufland se numără cotletul și ceafa de porc, esențiale pentru masa de Crăciun. Dar câți dintre cumpărători se uită pe etichetă pentru a vedea de unde provine această carne?
În ciuda scăderii producției de porci din România în ultimii ani, Kaufland a lansat încă din 2017 un program dedicat promovării cărnii de porc românești. Printr-o colaborare cu Cooperativa Agricolă „Țara Mea” și cu sprijinul Ministerului Agriculturii, Kaufland oferă pe „Raftul Românesc” carne de porc provenită exclusiv de la animale născute și crescute în România.
Potrivit retailerului, toate produsele, inclusiv cotletul și ceafa de porc, sunt furnizate de fermierii locali. Această inițiativă nu doar că susține micii producători, dar garantează și prospețimea și calitatea cărnii disponibile în magazine.
Citeşte şi: Cum se frăgezește corect carnea de porc, vită, miel, pasăre, iepure sau pește. Trucuri de aur din bucătărie
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Programul „Raftul Românesc” este o premieră pentru comerțul modern din România, având un impact pozitiv atât asupra fermierilor, cât și asupra consumatorilor.
Acest program agricol depășește cerințele legislative actuale și oferă un model de dezvoltare pentru producția de carne de porc în România. Consumatorii care aleg produse de pe „Raftul Românesc” pot avea siguranța că susțin economia locală, dar și că pun pe masă o carne de calitate.
Așadar, când cumpărați cotlet sau ceafă de porc de la Kaufland, priviți eticheta: este mai mult decât un produs – este o poveste despre tradiție, sustenabilitate și sprijin pentru fermierii români!