Home » Știri » Știri sociale » Exerciții pentru brațe subțiri, dar tonifiate. 5 mișcări de încercat acasă

Exerciții pentru brațe subțiri, dar tonifiate. 5 mișcări de încercat acasă

Pană Emanuela / 07.02.2021, 14:53
Exerciții pentru brațe subțiri, dar tonifiate. 5 mișcări de încercat acasă

Ce femeie nu își dorește să aibă brațele subțiri și delicate, dar totuși ferme și bine lucrate? De una singură, dieta nu te poate ajuta să obții aceste rezultate, însă, alături de un program de exerciții, pe care îl poți practica săptămânal sau de două ori pe săptămână, sigur va juca un rol esențial.

Exerciții pentru brațe subțiri, dar tonifiate

Dacă îți dorești ca partea superioară a corpului tău să fie mai tonifiată, atunci a venit momentul să te axezi pe o serie de exerciții pentru brațe. Foarte multe dintre noi au tendința de a neglija această parte a corpului, majoritatea femeilor concentrându-se pe exercițiile pentru abdomen și fese, iar acest lucru se observă.

Astfel, dacă la fiecare antrenament de 40 minute vei adăuga alte 10 și pentru brațe, cu siguranță vei vedea diferența. În ceea ce privește frecvența exercițiilor, nu vă sfătuim să practicați programul din rândurile de mai jos de mai mult de două ori pe săptămână, deoarece grupele musculare lucrate au nevie de câteva zile pentru a se reface.

Exercițiile despre care vom vorbi în continuare necesită folosirea greutăților, iar pentru început, puteți lucra cu săculeți pentru încheietura mâinii sau cu greutăți mici, de 0.5 kg. Odată ce avansați și executați corect mișcările, cu un număr mai mare de repetări, puteți crește greutățile cu încă 0.5 kg.

Citește și: Exerciții pentru abdomen de făcut zi de zi. Rezultatele se vor vedea imediat

5 mișcări care vor da rezultate

Dacă vreți ca brațele să vă fie din nou subțiri și grațioase, așa cum erau odată, dar fără a crește volumul muscular, păstrând, astfel, alura feminină a membrelor superioare, vă sugerăm să nu lucrați în serii repetate, ci în una singură, dar cu un număr cât mai mare de ridicări.

Exercițiul nr. 1 – cu greutatea corpului

Pentru început, trebuie să vă așezați ca în imagine, după care să vă ridicați în brațe și să aliniați trunchiul cu picioarele. După ce ați reușit, coborâți în poziția inițială și refaceți exercițiul. Faceți cât de multe ridicări puteți. Această mișcare poate fi exersată oriunde, atât la birou, cât și acasă sau în deplasare, putând folosi drept suport pentru brațe un scaun, o masă sau chiar balustrada.

Exercițiul nr. 2 – flotări

Pentru al doilea exercițiu, trebuie să vă așezați din nou ca în imagine, cu sprijin pe genunchi. Așezați palmele sub umeri, cu degetele orientate către piept – este o poziție ușoară în care puteți face flotările, având sprijinul pe genunchi. Faceți cel puțin 10 flotări.

Exercițiul nr. 3 – ridicări pentru biceps brahial

De preferat, efectuați acest exercițiu stând în picioare, făcând un număr egal de ridicări pentru ambele brațe. Folosiți aceeași greutate.

Exercițiul nr. 4 – ridicarea greutății

Puteți realiza acest exercițiu atât cu o greutate comună, cât și cu o greutate pentru fiecare braț. Tot ce trebuie să faceți este să așezați brațele ca în imagine, după care să ridicați greutatea deasupra capului. Reveniți în poziția inițială și faceți cel puțin 10 ridicări pentru fiecare braț sau 15 ridicări dacă lucrați cu ambele brațe în același timp. Odată ce avansați, creșteți numărul repetărilor.

Exercițiul nr. 5 – „mâinile sus“

Folosiți greutățile și asezați-vă brațele după cum vedeți în imagine. Ridicați brațele până ce se întind coatele și reveniți în poziția inițială. Faceți cel puțin 10 ridicări.