Home » Știri » Știri sociale » Frigul din clase – motivul pentru care elevii unui colegiu din România vor sta mai puţin la ore

Frigul din clase – motivul pentru care elevii unui colegiu din România vor sta mai puţin la ore

Ionel Palade / 21.10.2016, 17:44
Frigul din clase – motivul pentru care elevii unui colegiu din România vor sta mai puţin la ore

Frigul din clase este principala cauză pentru care elevii unui colegiu din Drobeta Turnu-Severin vor avea program redus la şcoală.

Frigul din clase a determinat conducerea Colegiului Naţional “Traian” din Drobeta Turnu Severin să decidă ca elevii să stea mai puţin la ore, potrivit news.ro.

Astfel, durata unei ore de curs va fi micşorată, timp de o săptămână, de la 50 la 40 de minute, din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Managerul Colegiului Naţional “Traian”, Manuela Prajea, a explicat că instalaţia electrică a şcolii nu suportă consumatori suplimentari. „Avem 36 de clase de elevi. Nu avem avizul pompierilor să punem radiatoare şi depindem de termoficarea oraşului. Este o situaţie fără rezolvare. Se încălzesc clasele de la respiraţia copiilor şi a noastră, a profesorilor. În această dimineaţă am avut clase în care temperatura era sub 15 grade. S-a luat decizia, în Consiliul de Administraţie, de a scurta orele cu 10 minute şi pauzele cu 5 minute, peentru o perioadă limitată”, a mai spus Manuela Prajea.

Hotărârea a fost luată ca urmare a revoltei părinţilor elevilor, care au făcut reclamaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, după ce fuseseră nevoiţi să-şi trimită copiii cu pături la şcoală.

Însă Colegiul Naţional „Traian” nu reprezintă un caz singular în ceea ce priveşte lipsa căldurii. Şi alte unităţi de învăţământ din judeţ se confruntă cu aceeaşi problemă.

“Toate grădiniţele din municipiu se descurcă pe cont propriu, în sensul că au aparate electrice omologate. În şcoli, în cazul în care managerii unităţilor de învăţământ consideră că au spaţii mai călduroase şi acelea sunt libere, pot muta elevii. Aceasta este situaţia pe moment. În intervalul 29 octombrie – 6 noiembrie, elevi vor fi şi în vacanţă şi sperăm ca până atunci autorităţile locale să soluţioneze situaţia. Şi anul trecut a fost aceeaşi situaţie. S-a soluţionat pe la jumătatea lunii noiembrie”, a afirmat Mirela Pintea Enea, inspector şcolar general al ISJ Mehedinţi.