Home » Știri » Știri sociale » Grevă de avertisment în spitalele din Galați

Grevă de avertisment în spitalele din Galați

George Stanciu / 19.10.2016, 14:00
Grevă de avertisment în spitalele din Galați

Salariaţii din spitale, dar și din unitățile de asistenţă socială din judeţul Galaţi au intrat în grevă de avertisment, timp de două ore, fiind nemulţumiţi de diferenţele salariale din sistem. În timpul protestului, unitățile medicale au asigurat doar serviciile de urgență pentru pacienți.

Angajaţii din instituțiile de sănătate au participat joi, între orele 8.00 şi 10.00, la o grevă de avertisment, activitatea fiind întreruptă parțial în spitale și nu numai.

”Greva de avertisment a însemnat întreruperea activităţii două ore cu asigurarea urgenţelor. S-a desfăşurat în toate unităţile unităţile medicale şi de asistenţă socială din judetul Galaţi. Spre exemplu, la Spitalul din Târgu Bujor oamenii au ieşit pe scările unităţii, în alte locuri oamenii au stat pe holurile unităţii. Nu a fost obligatoriu ca oamenii să se adune în curtea unităţilor, pentru că este o grevă de avertisment, astfel încât să nu fie înteruptă activitate de asigurare a urgenţelor. Dacă ajungem la greva generală atunci va exista obligativitatea ca la intrarea în unităţi să fie pichete”, a transmis, miercuri, Paraschiv Sălăvăstru, liderul sindicatului Sanitas Galaţi.

El a afirmat că cele mai importante nemulţumiri ale angajaților se leagă de inegalitățile salariale.

”Suntem nemuţumiţi de nerezolvarea inechităţilor create în ultimii şase ani prin vidul legislativ, dar odată cu ordonanţa 20/2016 care s-a vrut un act normativ corector, de fapt a creat discrepanţe, discriminări salariale mult mai mari. Guvernul a omis din anexele la prezenta ordonanţă categorii de personal, respectiv personalul TESA din toate unităţile sanitare, nu se regăsesc funcţii sau ocupaţii, s-au creat diferenţe mari între clinic şi neclinic între spitale şi nu se regăseşte asistenţa socială şi medico-socială. Încercăm ca aceste lucruri să le reaşezăm odată cu modificarea ordonanţei prin lege în Parlament”, a adăugat Sălăvăstru, citat de news.ro.

În judeţul Galaţi, mai bine de 50% din totalul angajaților din sistemele de sănătate şi de asistenţă socială, adică în jur de 1.700 de salariați, au semnat pentru a-și arăta solidaritatea cu acțiunile de protest lansate de sindicatul Sanitas.

Proteste de acest fel au avut loc în toată ţara.