Home » Știri » Știri sociale » Mâncare de măsline cu vită – cum să o faci ca un mare bucătar

Mâncare de măsline cu vită – cum să o faci ca un mare bucătar

Pană Emanuela / 03.02.2021, 13:26
Mâncare de măsline cu vită – cum să o faci ca un mare bucătar

Ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru tine și familia ta? În acest caz, lasă-te insirată de rețetele din acest articol și vei obține un preparat delicios pe bază de carne de vită și măsline. Nu vei avea nevoie de ingrediente complicate, iar timpul pe care va trebui să-l petreci în bucătărie este chiar rezonabil. Ce mai aștepți? Pune-ți sorțul și să ne apucăm de gătit!

Mâncare de măsline cu vită

Îți place carnea de vită și ai vrea să înveți o nouă rețetă? Dacă răspunsul e da, atunci ai dat click unde trebuie, căci astăzi îți vom prezenta două preparate delicioase din carne de vită și măsline, astfel că rămâne la latitudinea ta pe care dintre ele îl vei alege. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar dacă nu ai două mâini stângi când vine vorba de bucătărie, atunci masa va fi servită cât ai zice pește.

Ingrediente:

  • 300 g carne de vită;
  • 150 g măsline sărate;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei gras;
  • 2 linguri ulei;
  • 100 ml vin;
  • 150 ml suc de roșii;
  • sare;
  • piper;
  • 1-2 foi de dafin;
  • crenguță de cimbru.

Mod de preparare:

1. Se spală bine carnea de vită, se taie cubulețe și se pune la fiert pentru aproximativ o oră.

2. Se strecoară apa în care a fiert carnea de vită și se pune deoparte într-un bol.

3. Se scoate carnea și se călește împreună cu ceapa tăiată mărunt în puțin ulei.

4. Se stinge cu vin și se mai lasă câteva minute pe foc până ce se evaporă alcoolul.

5. Se adaugă apa în care a fiert carnea peste amestecul de vită și ceapă.

6. Se pun măslinele, ardeiul tăiat în două, sarea, piperul, foile de dafin și se dă totul la cuptorul încins la 180° pentru 30 de minute.

7. Se adaugă crenguța de cimbru și se mai lasă preparatul pentru alte 10 minute la cuptor.

Citește și: Friptură de vită cu legume chinezești – rețeta originală

Cum să o faci ca un mare bucătar

Limbă de vită cu sos de roșii și măsline – rețeta clasică. Acest preparat poate fi servit atât cald, cât și rece, ca aperitiv pentru o ocazie festivă sau un prânz obișnuit în familie. Cum se face acest preparat și care sunt ingredientele de care ai nevoi? Află în continuare.

Mâncare cu limbă de vită și sos de roșii cu măsline
Mâncare cu limbă de vită și sos de roșii cu măsline

Ingrediente pentru carne:

  • 750 g limbă de vită sau în supa cu zarzavat pentru supe (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină);
  • sare;
  • piper boabe;
  • o ceapă.

Ingrediente pentru sosul de roșii cu măsline:

  • 1 ceapă mare tocată;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare, piper;
  • 150 ml vin roșu;
  • 2 linguri de pastă concentrată de tomate sau 400 g roșii în conservă;
  • 1 foaie de dafin;
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 g măsline negre fără sâmburi;
  • puțină zeamă de lămâie (după gust);
  • 2-3 cești de supă sau apă fierbinte;
  • o mână de pătrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

1. Se pune la fiert, în apă rece, limba de vită împreună sarea, boabele de piper și cu zarzavaturile curățate, exact ca la o supă clasică de vită.

2. Se lasă limba la fiert pentru aproximativ 50 de minute, pentru a fi fiară în proporție de 80%.

3. Limba se curăță ușor de membrane atât timp cât încă este fierbinte.

4. Se taie limba de vită în felii de dimensiuni medii și se pregătesc celelalte ingrediente necesare rețetei.

5. Într-o tigaie încăpătoare se călește ceapa în ulei, împreună cu un praf de sare.

6. Când ceapa devine sticloasă se stinge cu vin roșu, se adaugă usturoiul și se așteaptă se se evapore alcoolul.

7. Se pune pasta concentrată de roșii și se adaugă cele 3 cești din supa în care a fiert limba. Dacă ați aruncat supa cu pricina, puteți înlocui cu apă fierbinte.

8. Se amestecă totul bine și se asezonează cu piper proaspăt măcinat și cu o foaie de dafin.

9. Se lasă sosul la fiert, la foc mediu, pentru 30 de minute.

10. Se adaugă măslinele negre, fără sâmburi, și 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

11. Într-un final, se introduc feliile de limbă în sos și se reduce focul la minim.

12. Se lasă totul să clocotească încet pentru încă vreo 20 de minute.

Poftă bună!