Home » Life & Style » Friptură de vită cu legume chinezești – rețeta originală

Friptură de vită cu legume chinezești – rețeta originală

Manolică Anca / 21.12.2020, 12:13
Friptură de vită cu legume chinezești – rețeta originală

Bucătăria chinezească a cucerit lumea întreagă prin varietatea ingredientelor şi mulțimea condimentelor care dau un gust complet diferit oricărui preparat. Și pe lângă gust, rețetele bucătăriei chinezeşti sunt și foarte sănătoase, datorită ingredientelor naturale, bogate în vitamine şi grăsimi bune care, gătite într-un timp relativ scurt, îşi păstrează proprietăţile. Dacă și pe tine te-a cucerit această bucătărie, venim în ajutorul tău cu o rețetă simplă și extrem de gustoasă de friptură de vită cu legume chinezești.

Friptură de vită cu legume chinezești

Friptura de vită cu legume chinezești este un preparat foarte gustos, o rețetă extrem de simplă și rapidă care se poate pregăti oricând în propria bucătărie. Iată tot ce ai de făcut:

Ingrediente

  • 400 g de pulpă – carne de vită
  • 1 pungă de 400 g de mix de legume chinezești
  • 2 linguri de semințe de susan

Pentru marinată:

  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos dulce – acrișor
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 linguriță de miere
  • 4 linguri de ketchup
  • sare și piper după gust

Mod de preparare 

Primul pas este pregătirea cărnii pentru a se pune la marinat. Așadar, aceasta se taie în fâșii subțiri și lungi și se pune într-un bol cu capac. Se adaugă peste ea sosul dulce-acrișor, ketuchup-ul, oțetul balsamic, sosul de soia, mierea si se amestecă foarte bine pentru a se încorpora toare ingredientele. Nu se adaugă sare peste marinată pentru că este deja sărat sosul de soia este sarat. Se acoperă și se lasă la marinat, în frigider, timp de aproximativ o oră.

După aceea, carnea se va așeza într-o tigaie mai înaltă, o cratiță sau un wok în care anterior s-a pus o lingură de ulei de măsline și a stat la încins. Carnea se lasă la calit încet, aproximativ șapte minute. Apoi, se adaugă mixul de legume peste carne și se amestecă foarte bine.

Se mai lasă pe foc aproximativ zece minute, până se înmoaie foarte puțin legumele. Această rețetă de friptură de vită cu legume chinezești presupune ca legumele sa fie un pic crocante, nu moi. Se oprește focul și se presară semințele de susan. Se poate servi alături de o garnitură de orez sau noodles.

Rețetă de țăieței (noodles) cu susan

Rețetă de țăieței (noodles) cu susan
Rețetă de țăieței (noodles) cu susan

Și dacă te-ai gândit ca lângă rețeta de friptura de vită cu legume chinezești să adaugi și o garnitură de noodles, iată o rețetă simplă și extrem de rapidă de făcut.

Ingrediente

  • 400-500 g de tăieței
  • 5-6 linguri sos de soia
  • 4 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de oțet de orez
  • 3 linguri de ulei de susan
  • 2-3 cepe verzi tocate
  • semințe de susan

Mod de preparare

Tăiețeii se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, se scurg de apă și se amestecă cu sosul obținut din uleiul de susan, sosul de soia, oțet, usturoiul pisat și zahăr. Între timp, se toacă ceapa, se călește 30 de secunde, și se adaugă, împreună cu susanul, peste tăieței.

Spor în bucătărie și poftă bună!