Home » Știri » Știri sociale » Mască la plajă sau în vârful muntelui? Mesajul ministrului de Interne pentru români

Mască la plajă sau în vârful muntelui? Mesajul ministrului de Interne pentru români

Manolică Anca / 12.04.2021, 12:51
Mască la plajă sau în vârful muntelui? Mesajul ministrului de Interne pentru români

Ministrul de Interne, Lucian Bode, vine cu noi precizări după ce, cu o zi în urmă, a declarat că autoritățile ar putea decide exceptarea purtării măștii „în vârful muntelui sau la plajă”. El spune că autoritățile au în vedere ridicarea graduală a restricțiilor, inclusiv cele legate de purtarea măștii de protecție, în anumite condiții. Așadar, vom fi sau nu nevoiți să purtăm mască la plajă sau în vârful muntelui? Iată ce transmite acesta.

Mască la plajă sau în vârful muntelui?

Vara se apropie cu pași repezi, iar românii se întreabă tot mai des cum vor arăta vacanțele și în ce condiții se pot organiza în acest an. Întrebat luni, 12 aprilie 2021, dacă se va purta obligatoriu mască de protecție la plajă sau în vârful muntelui, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că restricțiile vor fi ridicate gradual, așa cum au și fost introduse.

„Purtarea măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a declarat ministrul.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că se are în vedere ridicarea graduală a unor restricții, inclusiv cea a obligativității purtării măștii de protecție
Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că se are în vedere ridicarea graduală a unor restricții, inclusiv cea a obligativității purtării măștii de protecție

Ce a fost anul trecut la plajă nu ar trebui să se mai repete

Anul trecut, plajele și stațiunile de la munte au fost luate cu asalt de zeci de mii de turiști, dornici de a petrece câteva zile de relaxare, fiind parcă dată uitării pandemia. Ei bine, ministrul a precizat că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalți fără mască, nu ar mai trebui să se întâmple anul acesta pentru că nu este „încurajator pentru evitarea pandemiei”.

„Pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate și am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măștii este obligatoriu”, a mai spus Bode.

Duminică, 11 aprilie, Lucian Bode, a anunțat că nu se are în vedere deschiderea cluburilor de pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar a precizat că, în funcţie de evoluţia epidemiei, autoritățile ar putea ridica gradual unele restricţii, pentru ca într-un viitor apropiat acestea să fie permise. De asemenea, a ținut să sublinieze că, în continuare, masca este obligatoriu de purtat în spațiile publice.