Home » Știri » Știri sociale » Masterchef 2022. Cine a câștigat marele premiu de 50.000 de euro al emisiunii de la Pro TV

Masterchef 2022. Cine a câștigat marele premiu de 50.000 de euro al emisiunii de la Pro TV

Alexandru Cazacu / 03.06.2022, 16:05

Pe 2 iunie, după aproximativ cinci luni de concurs, cei doi finaliști, Gabriela Dima și Marco Genna s-au luptat pentru titlul „MasterChef” și pentru marele premiu în valoare de 50.000 de euro al emisiunii de la Pro TV. Cine a câștigat competiția culinară și ce va face cu banii învingătorul, puteți afla în continuarea acestui articol.

Gabriela Dima, marea câștigătoare MasterChef 2022

După cum am menționat și anterior, finala MasterChef 2022 a avut loc în seara zilei de joi, 2 iunie. La finalul ediției, Gabriela Dima a fost declarată marea câștigătoare. În vârstă de 33 de ani, Gabriela este celebră în mediul online, fiind cunoscută ca „food influencer”.

Ea a câștigat joi seară trofeul concursului culinar de la Pro TV și marele premiu în valoare de 50.000 de euro. După 20 de săptămâni de competiție, Gabriela Dima l-a învins în finală pe Marco Genna. După o luptă strânsă, ea a reușit să-i convingă pe jurați că merită premiul cel mare. Chefii au analizat cu rigurozitate preparatele finaliștilor și au decis să îi acorde titlul de MasterChef 2022.

„Titlul de MasterChef România 2022 înseamnă pentru mine faptul că mi-am atins scopul pentru care am venit aici”, a declarat Gabriela Dima, potrivit protv.ro.

Cu privire la ce va face cu banii câștigați, în urmă cu ceva timp, concurenta spunea că își va deschide un studio de gătit, potrivit sursei citate.

Ce spune Marco Genna despre experiența de la MasterChef

După ce a ratat marele premiu, finalistul Marco Genna a declarat: „Pentru mine, experiența de la MasterChef a însemnat multe lecții de viață, pe lângă cele de gătit; de competiție și…nu te joci cu timpul, Marco. E foarte periculos. Am făcut-o și în finală”.

Unul dintre cele mai îndrăgite show-uri culinare a început pe data de 12 ianuarie la Pro TV. Cei trei chefi ce au analizat preparatele concurenților pe parcursul celor 20 de săptămâni sunt: chef Radu Dumitrescu, chef Foa și chef Joseph Hadad.

„Intrați în cea mai importantă confruntare de până acum. Nu trebuie să priviți ziua aceasta ca fiind ultima de la MasterChef, ci prima în care, oficial, sunteți finaliști ai celei mai dure competiții naționale de gastronomie. În seara aceasta, veți avea de executat un meniu complet!”, le-au spus chefii concurenților.

Masterchef 2022. Cine a câștigat marele premiu de 50.000 de euro
Masterchef 2022. Gabriela Dima a câștigat marele premiu de 50.000 de euro

Cine este Gabriela Dima, marea câștigătoare MasterChef 2022

Gabriela are 33 de ani și este social media manager. Apropiații îi spun „Domnișoara friptură”, ea fiind cunoscută în mediul online sub numele de „Miss Wellington”, deoarece îi face deosebită plăcere să gătească preparate din carne. Gabriela postează rețete pe contul său de Instagram, unde a adunat peste 23.000 de urmăritori.

La începutul emisiunii, Gabriela Dima le-a prezentat chefilor o poveste de viață tristă. Mai exact, în urmă cu câțiva ani, ea s-a confruntat cu o afecțiune hematologică, suferind de cea mai rară formă de leucemie.

Din fericire, lucrurile s-au îndreptat, iar Gabriela s-a vindecat, iar acum este bine. „M-am vindecat. Este totul în regulă. Bucătăria, pentru mine, înseamnă fericire. Gătesc pentru prieteni, ei sunt fericiți și eu sunt fericită”, spunea Gabriela la prima ei apariție în emisiunea de la Pro TV.