Home » Știri » Știri sociale » Mesaje, felicitări de la mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril. Urări în imagini. FOTO

Mesaje, felicitări de la mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril. Urări în imagini. FOTO

Pană Emanuela / 07.11.2021, 20:45
Mesaje, felicitări de la mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril. Urări în imagini. FOTO

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, prilej cu care își serbează onomastica peste 1,3 milioane de români. Cei mai mulți dintre ei poartă numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiţă, Gavriil și Gavrilă. Nu uita să le transmiți și tu câteva gânduri bune, iar pentru asta te poți folosi de frumoasele felicitări de mai jos.

Mesaje, felicitări de la mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril

Luni, 8 noiembrie, este soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, consideraţi, în tradiţia creştină, conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor în drumul spre Rai. Inițial, la această dată era sărbătorit doar Sfântul Arhanghel Mihail, căruia i s-a alăturat ulterior și Sfântul Arhanghel Gavril. În prezent, ziua de 8 noiembrie este o zi de cinstire a tuturor cetelor cerești.

Astăzi, peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc ziua de nume, potrivit unei statistici realizate în trecut, iar în toate bisericile au loc slujbe speciale. Aceasta este ultima mare sărbătoare închinată sfinților înainte de începerea Postului Crăciunului.

Un număr foarte mare de români au primit la botez numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, însă ei nu sunt singurii pentru care ziua de 8 noiembrie reprezintă un motiv de sărbătoare, având în vedere că există foarte multe nume derivate de la Mihail și Gavril.

Astfel, sărbătoriții zilei de azi sunt: Mihail, Mihai, Mihaela, Michi, Mișa, Mișu, Mihăiță, Mihnea, Mihăilă, Miță, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Miki, Michaela, Michelle, Gavril, Gabriel, Gabriela, Gabi, Găbiță, Gavrilă – toate aceste nume au luat naștere prin derivarea numelor Mihail și Gavril.

Dacă și tu ai rude, prieteni, cunoștințe sau colegi de job care își serbează azi onomastica, arată-le că nu i-ai uitat și trimite-le un mesaj de la mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril. Poți alege chiar din cele de mai jos.

1. La mulţi ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te palească, prietenii să nu te uite şi să ai bucurii multe!

2. În zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele unui sfânt îţi urez multă sănătate şi fericire!

3. Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.

4. Îngerul Gavriil, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine. La mulţi ani!

5. La mulţi ani, de Sfinţii Mihail şi Gavriil! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu!

6. De Sfinții Mihail şi Gavril, fie ca cei dragi să te înconjoare în căldura sufletelor lor într-o zi magică, iar fericirea să te ia in braţele ei în acest moment special!

7. De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinte să devină realitate. La multi ani, Gabriel!

8. Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului: La mulţi ani!

9. Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani, Gabi!

10. Fie ca sfintii ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire si împliniri. Să ai o zi minunată!

Citește și: Sfinții Mihail și Gavriil. Ce e bine și ce nu e voie sub nici o formă să faci în această zi. Cele mai cunoscute superstitii din popor

Urări în imagini. FOTO

În cazul în care nu ești adeptul cuvintelor împopoțonate sau îți lipsește inspirația pentru a compune un mesaj potrivit, am pregătit pentru tine o colecție cu cele mai frumoase imagini care conțin gânduri bune pentru sărbătoriții zilei de azi.

Imagini cu mesaje de Sfinții Mihail și Gavril
Imagini cu mesaje de Sfinții Mihail și Gavril