Home » Știri » Știri sociale » Mesajul controversat al Monicăi Pop. “Cei 4500 care au făcut Covid după vaccinare, l-au făcut de la vaccin”

Mesajul controversat al Monicăi Pop. “Cei 4500 care au făcut Covid după vaccinare, l-au făcut de la vaccin”

Manolică Anca / 25.02.2021, 14:44
Mesajul controversat al Monicăi Pop. “Cei 4500 care au făcut Covid după vaccinare, l-au făcut de la vaccin”

Ne aflăm în plină campanie de vaccinare anti-Covid 19 și noile cazuri de infecții generează noi și noi discuții contradictorii în spațiul public. Printre cei mai vocali se numără și medicul Monica Pop, care a tras o serie de concluzii alarmante în ceea ce îi privește pe pacienții care s-au infectat după vaccinarea administrarea serului curativ. Iată mesajul controversat al Monicăi Pop.

Mesajul controversat al Monicăi Pop

În urmă cu ceva timp, Monica Pop vorbea deschis despre decizia sa de a nu se vaccina. Cunoscutul specialist spunea că oamenii nu au suficiente informații care să-i ajute să ia o decizie în acest sens, motiv pentru care există o serie de nelămuriri cu privire la antidotul găsit pentru imunizare. Mai mult, ridica un semnal de alarmă spunând că nu a fost făcută o campanie de informare corectă și completă asupra vaccinului împotriva coronavirusului, ci mai degrabă au circulat în spațiul public și la tv mesaje care au indus panica în oameni.

Conform datelor din ultima perioadă, sunt peste 4500 de pacienți infectați cu Covid-19, infectați în ciudat faptului că le-a fost administrat serul curativ. Datele sunt destul de alarmante și pun într-o lumină proastă toate declarațiile autorităților de până acum, cu privire la randamentul și eficacitatea vaccinurilor. Acest lucru i-a atras atenția și cunoscutului medic oftalmolog Monica Pop, care a făcut câteva afirmații dure la adresa autorităților. Aceasta trage un semnal de alarmă și spune că „au făcut de la vaccin” și „nu e moral și nici benefică inducerea în eroare”. Iată mesajul controversat al Monicăi Pop, postat pe pagina sa de Facebook:

„Greu de înţeles de ce unii medici nu spun adevăruri! E foarte clar că cei 4.500 care au făcut Covid după vaccinare l-au făcut de la vaccin! Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala! Instruiţi-vă şi veţi vedea! Rog autorităţile şi colegii să nu mai spună lucruri neadevărate oamenilor, nu e moral şi nici benefică inducerea în eroare!”, a scris medicul Monica Pop.

Mesajul controversat al Monicăi Pop / Sursă foto: Captură FB Monica Pop
Mesajul controversat al Monicăi Pop / Sursă foto: Captură FB Monica Pop

Ce spun autoritățile în acest caz

Oficialii au anuntat că 4.000 dintre acești pacienți s-au infectat cu Covid-19 după ce și-au administrat prima doză de vacci, iar restul, până la 4.500, s-au infectat după rapel. Potrivit cordonatorului campaniei, dr. Valeriu Gheorghiţă, 96% dintre persoanele declarate infectate au fost vaccinate cu produsul de la Pfizer, 4,6% cu vaccinul de la Moderna și 0,4% cu vaccinul produs de AstraZeneca.

„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul în care a fost depistată această infecție a fost de 7 zile. Ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titlul protector. Foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație la momentul vaccinării. Fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării”, a precizat dr. Gheorghiţă.