Home » Meteo » Prognoza meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în prima lună a anului. Temperaturi neobișnuite

Prognoza meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în prima lună a anului. Temperaturi neobișnuite

Violeta Badea / 04.01.2021, 10:47
Prognoza meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în prima lună a anului. Temperaturi neobișnuite

Prognoza meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în prima lună a anului. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă din an. Spre nefericirea celor mici şi celor mari, nici în luna ianuarie 2021 nu vom avea parte de zăpadă. Ce spun specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) despre vremea din luna ianuarie.

Prognoza meteo ianuarie 2021

Se pare că nici în luna ianuarie nu ne vom bucura de zăpadă, potrivit specialiştilor în regiunile din sudul României sunt anunţate temperaturi destul de calde pentru această perioadă.

„Pe parcursul săptămânii viitoare discutăm de ninsori la altitudini de peste 1.700 de metri și în restul țării de ploaie. La începutul săptămânii viitoare, în partea sudică a țării vor fi cantități semnificative de precipitații, iar la peste 1.700 de metri, unde vor fi ninsori, discutăm și de rafale ce vor putea depăși 80 – 90 km pe oră. Fiecare săptămână începând din 4 ianuarie până la 1 februarie, cea de-a doua lună din această iarnă, păstrează la acest moment semnalul unor valori de temperaturi ridicate în toate regiunile. Dacă astăzi, în bună parte din țară valorile de temperatură vor fi mai mari de 10 grade, este posibil ca marți-miercuri, să discutăm de valori mai mari de 14 grade în partea de sud-est a țării.”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, potrivit celor de la digi24.ro.

Prognoza meteo în săptămâna 04 – 11 ianuarie 2021

Pentru această perioadă sunt anunţate valori termice mai ridicate, în special în regiunile din sud-estul ţării. Probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată în zona de câmpie, iar în  zonele montane acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

Cum va fi vremea in luna ianuarie 2021
Cum va fi vremea in luna ianuarie 2021

Prognoza meteo în săptămâna 11 – 18 ianuarie 2021

În a doua săptămâna a lunii, ne vom confrunta cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Românii pasionaţi de schi se vor putea bucura de un peisaj feeric în aceste zile. În regiunea sud-estică a României, aerul va fi mai cald decât în celelalte zone ale ţării, unde vor predomina ploile, în special în partea de nord a ţării.

Prognoza meteo în săptămâna 18 – 25 ianuarie 2021

Vremea se va menţine la fel de caldă şi în săptămâna 18 – 25 ianuarie. Temperaturile vor rămâne ridicate pentru această perioadă. Cât priveşte cantităţile de precipitaţii specifice acestui interval, acestea vor fi moderate. Va ploua în zona Maramureşului, în Bihor şi Satu Mare. Aşadar, în cazul în care v-aţi plănuit o escapadă la munte, nu uitaţi să vă luaţi şi umbrelele la voi.

Prognoza meteo în săptămâna 25 – 1 februarie 2021

Prognoza meteo din ultima săptămâna a lunii ianuarie nu se diferenţiază foarte mult de săptămâna precedentă. Mediile valorilor termice rămân uşor ridicate pentru această perioadă a anului. În regiunile sudice ale României vom avea temperaturi peste media normalului.

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) anunţă ploi cu precădere în zonele montane, dar acestea nu vor lipsi nici în partea de câmpie a ţării.

Potrivit specialiştilor, prima lună din anul 2021 ne întâmpină cu temperaturi moderate, plăcute şi ideale pentru ca românii să plănuiască o călătorie binemeritată după un an atât de deficil cum a fost 2020. Conform prognozei meteo, luna lui Gerar vine cu surprize plăcute în ceea ce priveşte valorile termice.