Home » Meteo » Prognoza meteo, de Crăciun și de Revelion. Cum fi vremea de pe 21 decembrie până la finalul anului

Prognoza meteo, de Crăciun și de Revelion. Cum fi vremea de pe 21 decembrie până la finalul anului

Manolică Anca / 16.12.2020, 16:42
Prognoza meteo, de Crăciun și de Revelion. Cum fi vremea de pe 21 decembrie până la finalul anului

Veștile nu sunt tocmai bune pentru iubitorii zăpezii și a sporturilor de iarnă. Prognoza meteo, de Crăciun și de Revelion, indică faptul că nu vom avea zăpadă de sărbători, ci mai degrabă precipitații sub formă de ploaie. Iată cum va fi vremea de pe 21 decembrie până la finalul anului.

Prognoza meteo, de Crăciun și de Revelion

Conform estimării meteorologilor în privința evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 21 decembrie-31 decembrie, vremea va fi puțin mai rece decât în această săptămână. Se răcește și sunt posibile precipitații, însă mai degrabă sub formă de ploaie, decât sub formă de ninsoare. Excepție vor face zonele de munte, unde, la altitudini mai ridicate, este posibil să avem parte și de ceva fulgi răzleți de nea. Dacă stratul de zăpadă de acum va reuși să se mențină, se va putea depune și noua ninsoare.

Prognoza meteo pe regiuni

Banat –  Între 21 şi 24 decembrie media maximelor termice va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jurul valorii de -3 grade. Ulterior, până în jurul datei de 26 decembrie, vremea se va încălzi, valorile termice maxime mărindu-se cu aproximativ 3-4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe în general, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

Crișana – Între 21 şi 24 decembrie media maximelor termice se va afla în jurul valorii de 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea urmează să se încălzească treptat, valorile termice maxime atingând o medie de 4-5 grade, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între -3 şi -1 grad. Astfe, se va instala un regim termic uşor mai cald decât obișnuitul perioadei în ultima decadă a lunii decembrie. Vor fi posibile precipitaţii în general slabe, în general sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

Anul acesta, nu vom avea parte de zăpadă de Crăciun sau Revelion
Anul acesta, nu vom avea parte de zăpadă de Crăciun sau Revelion

Transilvania – După data de 21 decembrie, media temperaturii va fi în jur de 1 grad, spre sfârşitul intervalului atingând valori situate între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanență sub -3 grade, iar în cele mai reci nopţi (în jurul datei de 21 decembrie), media regională va atinge pragul de -7 grade. Sunt estimate precipitaţii slabe, mixte, în unele zile din a doua parte a intervalului de prognoză.

MaramureșMedia maximelor pe timp de zi va urca spre 4 grade după 21 decembrie, urmând ca apoi să scadă ajungând cu puţin sub 2 grade în zilele de 24 şi 25 decembrie. Ulterior, urmează să crească ușor. Media minimelor nocturne se va menţine în prima parte a intervalului între -7 şi -5 grade, iar apoi se va situa între -5 şi -3 grade. În ultimele 3 zile ale intervalului sunt de aşteptat precipitaţii slabe, mixte.

Moldova – Până în jurul datei de 25 decembrie, temperatura medie va oscila în jurul a 2 grade, iar ulterior va creşte uşor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi în permanență negative, media lor menținându-se, cu mici variaţii, în jurul valorii de -3 grade. În unele zile din parte a intervalului vor fi posibile precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare în zonele de înaltă altitudine.

Dobrogea – După data de 22 decembrie, media temperaturilor se va situa între 4 şi 6 grade. Cele mai reci nopţi, cu medii ale minimelor termice de aproximativ -2 grade, vor fi în prima parte a intervalului. După data de 24 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, minimele nocturnese vor situa în jurul valorii de 0 grade. În aceste condiţii, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului. Ploile slabe se vor semnala temporar în perioada 19-27 decembrie, existând posibilitatea ca, trecător, să apară burniţa.

Muntenia – Media temperaturilor pe timpul zilei va fi în jurul valorii de 5 grade. Regimul termic nocturn nu va prezenta variaţii semnificative, minimele fiind cuprinse între -2 şi 2 grade (peste normalul perioadei), cu posibilitatea unor valori mai scăzute, chiar sub -4 grade, în nopţile din perioada 23-27 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 20-27 decembrie.

Oltenia – Media temperaturilor pe timpul zilei va fi în jurul valorii de 5 grade. Regimul termic nocturn nu va prezenta variaţii semnificative, minimele fiind cuprinse între -1 şi 1 grad, cu posibilitatea unor valori mai scăzute, chiar sub -3 în nopţile din perioada 23-27 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 20-27 decembriem

Zona de munteVremea se va răci ușor și treptat, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii între -2-0 grade, iar cele noctune spre medii de -6 și -4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, crește în intervalul 21 – 27 decembrie.