Home » Life & Style » Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun din toată lumea. Nemții ascund un castravete murat în brad

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun din toată lumea. Nemții ascund un castravete murat în brad

Manolică Anca / 11.12.2020, 15:36
Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun din toată lumea. Nemții ascund un castravete murat în brad

Sărbătorile de iarnă reprezintă cea mai frumoasă perioadă din an pentru pentru majoritatea dintre noi. Iar unul din cele mai așteptate momente este cel în care Moș Crăciun își face apariția la casele noastre, încărcat de multe cadouri. Te-ai întrebat vreodată cum arată Crăciunul în diferite colțuri ale lumii? Iată un top cu cele mai ciudate tradiții de Crăciun.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Japonia

În Japonia, Crăciunul este egat cu KFC. Totul a pornit de la o simplă campanie publicitară, în anul 1974. De atunci, marea majoritate a familiilor japoneze iau cu asalt restaurantele marelui lanț de fast-food în ajunul Crăciunului. Astfel, în această perioadă se vinde de 10 ori mai mult pui decât în altă perioadă a anului și pentru a prinde o masă, este nevoie să se facă o rezervare în prealabil.

Venezuelenii merg pe role la biserică

Oamenii din Venezuela au un mod foarte diferit de a merge la slujba de Crăciun. Localnicii din Caracas au inventat o tradiție atipică, mergând pe drumul spre biserică pe role.

Nemții ascund un castravete murat în brad

Nici nemților nu le lipsesc tradițiile ciudate în perioada Crpciunului. Aceștia ascund un castravete murat în brad și îi pun pe copii să îl caute. În schimb, aceștia vor primi mici cadouri.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Groenlanda

Groenlanda are două dintre cele mai ciudate rețete din lume. Mattak este piele de balenă care se servește cu untură. Kiviak este o piele de focă umplută cu 500 de păsări auk, care se lasă la fermentat timp de șapte luni.

Tradiții ciudate de Crăciun din diferite părți ale Planetei
Tradiții ciudate de Crăciun din diferite părți ale Planetei

Marea Britanie

Rămânem tot la partea gastronomică, dar ne mutăm în Marea Britanie. Aici, există p tradiție foarte veche care spune că, de Crăciun, toți membrii familiei trebuie să amestece în budincă înainte ca aceasta să fie băgată la cuptor, în sensul acelor de ceasornic. Iar cât timp învârt, trebuie să își pune o dorință în gând.

În Slovacia se aruncă cu budincă pe tavan

În top cele mai ciudate tradiții de Crăciun din lume mai intră încă legată de bundincă. De această dată, aceasta se aruncă pe tavan. Cea mai în vârstă persoană din familie ia o lingură de loksa, budinca tradițională de Crăciun, și o aruncă pe tavan. Și cu cât se lipește mai mult de tavan, cu atât mai bine.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Estonia

Rămânem tot în Europa și facem o plimbare până în Estonia. În noaptea de Ajun, familiile estoniene aleg un mod ciudat de a petrece această sărbătoare. Aceștia merg cu toții la spa să se relaxeze.

În Ucraina este Halloween și de Crăciun

Nici vecinii Ucrainieni nu se lasă mai prejos. Aceștia nu sunt adepții decorațiunilor de Crăciun, cum ar fi globurile, beteala sau instalațiile luminoase. Ci aleg să decoreze bradul cu pânză și un păianjen artificial.

În Țara Galiilor se colindă cu un craniu de cal în mână

Mari Lwyd este o tradiție specifică satelor galeze. În noaptea de Ajun, se alege un sătean care să colinde toate străzile, ținând în mână un băț în vârful căruia stă înfipt un craniu de cal.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Canada

La Oficiul Poștal din Canada se primesc la adresă – Moș Crăciun, Polul Nord, Canada, HOHOHO. Aceasta este validă, iar toate scrisorile care ajung aici sunt citite. Expeditorii primesc, mai apoi, răspuns de la Moș Crăciun.

În Norvegia, vrăjitoarele fură mături

Rămânem în partea nordică, dar schimbăm continentul, pentru a ajunge în Norvegia. Aici, în noaptea de Ajun, nimeni nu mai face curat și se asund toate măturile pentru a nu fi furate de vrăjitoare și spirite rele.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Africa de Sud

Masa de Crăciun a sud africanilor este cel puțin bizară. În această zi, oamenii de delectează cu o rețetă culinară nemaivăzută: omizile fluturelui de molie prăjit în ulei.

Catalonia, Spania

Forma „Tió de Nadal” găsită în multe case catalane în perioada Crăciunului este un buștean gol de aproximativ treizeci de centimetri lungime, cu două sau patru picioare ridice și o față largă zâmbitoare pictată pe capătul superior. Începând cu sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri (8 decembrie), se dă tió-ului un pic de „mâncare” în fiecare seară și, de obicei, îl acoperă cu o pătură, astfel încât să nu-i fie frig. Povestea spune că, în zilele premergătoare Crăciunului, copiii trebuie să aibă grijă de buștean, păstrându-l cald și hrănindu-l, astfel încât să poată ”defeca” multe cadouri în ziua de Crăciun sau în Ajun.

Tió de Nadal
Tió de Nadal

Femeile nemăritate din Cehia își aruncă pantofii peste umeri

Femeile necăsătorite din Cehia stau cu spatele la ușă și arunci cu un pantof peste umăr. Dacă acesta aterizează cu vârful spre ușă, ele se vor căsători în anul următor.

Top cele mai ciudate tradiții de Crăciun. Islanda

Se spune că toți cei care nu primesc haine noi înainte de Ajunul Crăciunului, vor fi devorați de o pisică demon pe nume Yule, care cânturile dealurile islandeze.