Home » Life & Style » Decorațiuni de iarnă din conuri de brad – 4 idei care vor adăuga farmec în fiecare cameră

Decorațiuni de iarnă din conuri de brad – 4 idei care vor adăuga farmec în fiecare cameră

Bucur Ioana / 27.11.2020, 17:31
Decorațiuni de iarnă din conuri de brad – 4 idei care vor adăuga farmec în fiecare cameră

Începutul lunii decembrie dă startul decorațiunilor de Crăciun, însă pentru a avea o casă împodobită ca la carte, pregătirile încep din timp. Ca să fiți siguri că aveți podobițe unice, cea mai sigură soluție este să le faceți…în familie. Cum se fac cele mai frumoase decorațiuni de iarnă din conuri de brad. Patru idei care vor da farmec în orice cameră sunt puse.

Decorațiuni de iarnă din conuri de brad

Dacă ați ales să strângeți conuri de brad din curte sau din parc, în locul celor ce se găsesc în comerț, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că distrugeți orice urmă de lerve sau ouă, pentru ca viitoarele decorațiuni de iarnă din conuri de brad să nu fie invadate de gângănii. Așezați-le pe o tavă acoperită cu hărtie de copt și lăsați-le aproximativ o oră în cuptorul preîncălzi la 200 de grade. Temperatura ridicată va neutraliza posibilii dăunători.

Un alt truc de aplicat înainte de a face decorațiuni de iarnă din conuri de brad este legat de culoarea acestora. Le puteți păstra nuanța natural sau, dacă vreți un efect spectaculos, le puteți albi înainte. Nu este deloc complicat! Trebuie doar să le lăsați, timp de 24 de ore, să stea într-o soluție ce conține două părți înălbitor și una apă. Puteți pune o farfurie mai mica peste conuri, pentru a vă asigura că sunt complet scufundate. După cele 24 de ore, clătiți-le bine și lăsați-le la uscat. După aproximativ o săptămână, se vor desface la loc.

decorațiuni de iarnă din conuri de brad

1. Decorațiuni de iarnă din conuri de brad vopsite

Pentru cele mai simple decorațiuni de brad, nu aveți nevoie decât de puțină vopsea și un strop de imaginație. Puneți în pahare de plastic, sau alte recipiente pe care le puteți arunca apoi, amestecuri formate din trei părți vopsea și două părți apă. Străpungeți baza conurilor cu ceva ascuțit și suficient de lung, cum ar fi un băț de bambus sau o țepușă de frigărui, astfel încât să poată fi cufundate în vopsea.

Scurgeți excesul de vopsea șă lăsați conurile să se usuce, peste noapte, pe o folie de hârtie cerată. Dacă, a doua zi, veți oserva că s-au închis, așa cum se întâmplă mereu, când sunt udate, conurile vor trebui puse din nou la cuptor. Așezați-le pe o tavă la mijloc, pe hârtie de copt, și lăsați-le la căldură până se deschid. Verificați din jumătate în jumătate de oră.

decorațiuni de iarnă din conuri de brad

2. Decorațiuni de iarnă din conuri de brad – cum poți transforma lustra într-un accesoriu de Crăciun 

Pentru această idee, veți avea nevoie de o cantitate destul de mare de panglică de catifea, colorată în funcție de preferințe. Tăiați secțiuni de 20-25 de centimetri, pentru fundițe, și de 70 de centimetri, cu care să prindeți conurile de brad de de lustră sau candelabru. Lipiți întâi bucățile mari de panglică la baza conului și apoi fundele.

decorațiuni de iarnă din conuri de brad

3. Globurile tradiționale din bradul de Crăciun, înlocuite cu conuri, pentru un efect inedit

Pentru a transforma conurile în decorațiuni de brad, veți avea nevoie de câteva mărgele, sfoară și panglică din material delicat ce poate fi legată într-o fundă. Prindeți câte o mărgea, cu lipici, la baza fiecărui con, atașați sfoara, fundița și noua decorațiune de brad este gata!

decorațiuni de iarnă din conuri de brad

4. Coronița de Crăciun, cea mai frumoasă decorațiune de iarnă cu conuri de brad 

Cea mai elegantă decoriațiune de iarnă pentru ușa locuinței, în special dacă stai la casă, este, fără doar și poate, o coroniță. Pentru a confecționa una din conuri de brad, veți avea nevoie de un umeraș de sârmă, conuri, pistol de lipit, mărgele ce pot fi înșirate pe umeraș, spray cu vopsea alba și o fundă mare.

Primul pas: formați suportul pentru coroană din umeraș

Pasul doi: prindeți mărgelele la baza fiecărui con, cu lipici

Pasul trei: prindeți conurile pe umerș. Ca să pară acoperite de zăpadă, le puteți da cu vopsea din spray

Pasul patru: Prindeți funda de mâner și sunteți gata pentru sărbătorile de iarnă!