Home » Știri » Știri sociale » Program Carrefour de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Program Carrefour de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Pană Emanuela / 14.08.2021, 19:15
Program Carrefour de Sfânta Maria. Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Ziua de 15 august are o însemnătate deosebită pentru români, întrucât au loc două sărbători importante la această dată, o sărbătoare creștină și una civilă. Este vorba despre Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, care marchează trecerea Sfintei Fecioare la cele veșnice, și Ziua Marinei, ocazie cu care se organizează ceremonii la malul mării. Dacă te numeri printre cei care și-au plănuit o escapadă de Sfânta Maria sau pur și simplu vrei să-ți faci cumpărăturile în această zi, ar trebui să consulți programul de funcționare al principalelor supermarketuri.

Program Carrefour de Sfânta Maria

Pe data de 15 august creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare de o importanță deosebită pentru Biserica Ortodoxă, fiind trecută cu cruce roșie în calendar. Întrucât statul oferă zile libere legale cu ocazia sărbătorilor importante, mulți români se interesează în legătură cu programul de funcționare al magazinelor, întrucât multe dintre ele anunță schimbări, așa cum se întâmplă mereu de Crăciun sau de Paște.

Anul acesta, de sărbătoarea Sfintei Maria românii își vor putea face liniștiți cumpărăturile, întrucât programul magazinelor Carrefour rămâne neschimbat pe 15 august. Pentru a afla mai multe detalii despre magazinul Carrefour din priximitatea casei tale, poți accesa acest site.

Dacă vrei să îi cumperi un cadou cuiva drag și încă ai dubii în ceea ce privește momentul în care să i-l oferi, alături de cele mai călduroase urări, ținând cont că există două sărbători cu același nume – Sfânta Maria – pe 15 august, respectiv 8 septembrie, trebuie să știi că alegerea îți aparține. Tradiția populară spune că e păcat să urezi cuiva „La mulți ani!“ pe 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, întrucât în această zi ar trebui să fie amintiți doar morții.

Biserica Ortodoxă contrazice, însă, acest lucru, spunând că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ar trebui să fie un prilej de bucurie pentru creștini, nu de tristețe, întrucât Sfânta Fecioară a trecut la viața veșnică, după cum reiese și din Troparul Adormirii Maicii Domnului: „Mutătu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții“.

Citește și: Ce spune, de fapt, acatistul Adormirii Maicii Domnului

Orarul de funcționare al magazinelor pe 15 august

Revenind la orarul de funcționare al magazinelor Carrefour, având în vedere că nu a fost anunțat un program special de Sfânta Maria, hipermarketurile vor funcționa după orarul obișnuit, respectiv 7:00, 7:30 – 22:00.

Programul magazinelor Carrefour de Sfânta Maria
Programul magazinelor Carrefour de Sfânta Maria

Important de precizat că programul poate să difere în funcție de oraș, clienții fiind rugați să acceseze site-ul companiei și să selecteze magazinul Carrefour în care vor să meargă la cumpărături.

Carrefour este unul dintre cei mai mari retaileri din lume, având în momentul de față 15.000 de magazine deschise la nivel internațional și aproximativ 2.000 de hipermarketuri.

Primul magazin Carrefour din România a fost deschis în anul 2001, în zona Militari, pe Autostrada A1. Acest proiect a fost dezvoltat de către EMCT, proprietarul Sun Plaza. În anul 2007, Carrefour a preluat pentru suma de 55 de milioane de euro lanțul de supermarketuri Artima, marcându-și în acest fel intrarea pe segmentul de supermarketuri.

Rețeaua Artima deținea un număr de 21 de magazine, majoritatea fiind localizate în vestul țării. După preluarea supermarketurilor de către grupul francez, magazinele Arima au fost denumite Carrefour Express. La trei ani distanță, ele au fost redenumite Carrefour Market.