Programă istorie BAC 2022. Toate informațiile pe care un absolvent de clasa a XII-a ar trebui să le dețină pentru a promova proba la istorie pe care o va susține marți, 21 iunie 2022. Vezi, în rândurile de mai jos, ce trebuie să învețe elevii absolvenți de profil uman, care susțin proba obligatorie la disciplina istorie.
Aceasta este realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul liceal. Variantele de subiecte pentru examenul național de bacalaureat evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor.
Variantele de subiecte nu au în vedere conţinutul unui manual anume.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Este important de menționat faptul că această programă la istorie pentru examenul de BAC 2022 este aceeași cu cea de anul trecut. Ea conține:
Romanitatea românilor în viziunea istoricilor.
Oamenii, societatea și lumea ideilor
Secolul XX – între democrație și totalitarism. Ideologii şi practici politice în România şi în Europa.
Constituțiile din România.
Autonomii locale și instituții centrale și în spațiul românesc (secolele IX-XVIII).
Statul român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari. (secolele XVIII-XX) România postbelică.
Stalinism, naţional-comunism şi disidenţă anticomunistă. Construcţia democraţiei postdecembriste.
Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii.
România şi concertul european; de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX – cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.
La fel ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat se desfășoară în două sesiuni, cea de vară și cea de toamnă. Candidații care nu promovează examenul din prima, mai primesc o șansă în toamnă.
Examenul de Bacalaureat 2022 continuă marți, 21 iunie, cu proba obligatorie a profilului – probă scrisă (matematică sau istorie), pe 22 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 23 iunie, limba maternă.
Reamintim faptul că, pentru a fi promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele scrise, la care trebuie să obțină cel puțin nota 5, iar media finală a acestor probe să fie minim 6.