Home » Știri » Știri sociale » Programul magazinelor Lidl, Kaufland, Penny, Mega Image pentru perioada celor 30 de zile de restricții. La ce oră se închid

Programul magazinelor Lidl, Kaufland, Penny, Mega Image pentru perioada celor 30 de zile de restricții. La ce oră se închid

Manolică Anca / 25.10.2021, 12:10
Programul magazinelor Lidl, Kaufland, Penny, Mega Image pentru perioada celor 30 de zile de restricții. La ce oră se închid

Începând de luni, 25 octombrie, intră în vigoare noile restricții prevăzute în Hotărârea nr.91, adoptată vineri de Guvern. Odată cu introducerea acestor noi restricții, programul magazinelor Lidl, Kaufland, Penny sau Mega Image se va schimba pentru o perioadă de 30 de zile. Comercianții sunt obligați să își adapteze orele de program ca atare, astfel că, începând de luni, magazinele se vor închide mult mai devreme.

Din 25 octombrie intră în vigoare noi restricții în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri, 22 octombrie, hotărârea privind noile restricții care se impun pentru limitarea răspândirii Covid-19, hotărâre validată mai apoi în ședința de Guvern. Astfel, începând de luni, 25 octombrie, se instituie carantina de noapte în toată țara între orele 22:00 – 05:00, indiferent de incidența cazurilor de Covid-19. Această măsură nu se va aplica persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală, ele putând circula în baza certificatul verde Covid.

Tot prin aceeași hotărâre luată vineri, masca de protecție a devenit obligatorie pentru toată lumea, în toate spațiile închise și deschise, locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. Accesul în centrele comerciale, hoteluri, instituții publice va fi permis, la fel, numai celor care prezintă un certificat verde.

Se interzice, pe o perioadă de 30 de zile, organizarea și desfășurarea evenimentelor private, precum nunți și botezuri, iar competițiile sportive vor avea loc din nou fără spectatori. De asemenea, școlile au intrat într-o vacanță prelungită timp de două săptămâni. De asemenea, vor fi închise, pentru 30 de zile, barurile, cluburile și discotecile. Vezi AICI lista cu noile restricții care intră în vigoare, din 25 octombrie, în România.

Programul magazinelor se modifică de luni, 25 octombrie
Programul magazinelor se modifică de luni, 25 octombrie

Programul magazinelor Lidl, Kaufland, Penny, Mega Image pentru perioada celor 30 de zile de restricții

Având în vedere noile prevederi care se arată în Hotărârea 91 din 22 octombrie 2021, vor exista modificări și în programul de lucru al hipermarketurilor, supermarketurilor și al magazinelor de tot felul. Retaileri precum Lidl, Kaufland, Penny sau Mega Image se văd obligați să modifice programul de lucru, la nivel național.

Așa se face că începând de luni, 25 octombrie, toate magazinele mici și mari, indiferet de rețeaua din care fac parte, vor afișa un nou program de lucru. Ele vor fi deschise numai până la ora 21:00. După această oră niciun magazin nu va mai funcționa, nici măcar cele care care erau deschise 24 de ore din 24.

Acest lucru se aplică și în cazul restaurantelor și cafenelelor, practic în cazul tuturor operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii. Cu toții vor avea program doar până la ora 21.00, conform noilor reguli adoptate vineri de către autorități. Livrările la domiciliu, în schimb, se vor putea face și după ora 21.00.

De asemenea, este important de precizat că în magazinele care se află în incinta centrelor comerciale vor avea accesul numai persoanele care prezintă un certificat verde covid. Magazinele de stradă și farmaciile vor fi accesibile pentru toată lumea.

Vezi AICI documentul complet cu hotărârea CNSU privind noile restricții care intră în vigoare, din 25 octombrie, în România.